Akár Ön is lehet a VIDOR színházi zsűrijének 5. tagja! Kiderül, hogyan!

Lassan elkezdődhet a visszaszámlálás, ugyanis bő egy hónap múlva elstartol a VIDOR. Nyíregyháza és a térség egyik legnagyobb és legszínesebb művészeti kavalkádján a megszokottakhoz híven idén is lesznek ingyenes világzenei koncertek, esti, belvárosi filmvetítések, gazdag utcazenei, bábszínházi előadások és képzőművészeti programok. A Móricz Zsigmond Színházban pedig a hazai teátrumok legjobb vígjátékai várják az érdeklődőket.


A színház évadzáróján sorsolták ki a közönség soraiból jelentkezők közül azt a három szerencsést, akik a VIDOR zsűrijében már biztosan ott ülnek majd. Ügyintéző, nyugdíjas pedagógus és egy ügyvéd is értékeli majd az előadásokat. Elnöknek, az elmúlt évhez hasonlóan Benedek Miklós Kossuth- és Jászai Mari-díjas Kiváló és Érdemes művészt kérte fel a fesztivált szervező teátrum vezetője, Kirják Róbert. Idén rendhagyó módon a zsűri 5. helyét árverezésre bocsátják, melyből befolyt összeget jótékonysági célra ajánlják fel.

Jótékonykodás a cél

Kiemelte:

Elárverezzük az ötödik zsűritagságot! Ez azt jelenti, hogy a 9 nagyszínpadi előadást, a 9 kamara-előadást egy partnerrel meg tudja nézni a szerencsés nyertes, illetve itt részben beszélhetünk nyertesről, mert licitálni lehet erre a dupla-zsűritagságra. 100 ezer forintról indul a licit, egyébként lényegében a 18 előadásnak a két főre jutó jegyeit fedezi ez az induló összeg. És nagyon fontos, hogy utána aktívan vegyen részt a zsűri munkájában a szerencsés jótékonykodó.

A jegyek július 26-tól bárki számára elérhetők a szervező- és jegyirodában, míg a színházbérlettel rendelkezőknek július 23-tól háromnapos elővásárlási jogosultságuk lesz. Azonban idén először a VIP bérlettel rendelkezők mindenkinél előbb, már július 20-tól megvásárolhatják jegyeiket a VIDOR Fesztivál színházi versenyprogramjának előadásaira.

Online is elérhetőek majd a jegyek, július 28-tól

A VIDOR Fesztivál közönségének idén sem kell nélkülöznie kedvenceit, a megszokott sztárokat, szereposztásokat – a fellépők névsora ezúttal is rendkívül impozáns. Például a Radnóti Színház versenyprodukciójában, az Ádám almái-ban lép színre többek között Bálint András, László Zsolt, Csomós Mari, a Nyíregyházán különösen népszerű Gazsó György, a Móricz Zsigmond Színház egykori tagja. A Nézőművészeti Kft. már rendszeres, visszatérő vendége a VIDOR-nak, idén A piszkosak-ban lép színre Mucsi Zoltán és Scherer Péter is. Az Orlai Produkció két darabot is Nyíregyházára hoz, így láthatják majd többek között Mészáros Mátét, Balla Esztert és Hernádi Juditot is.

De a nevettetők között lesz még Gálvölgyi János, Für Anikó, Tenki Réka és Kovács Patrícia is

A versenyprogram előadásai a mai magyar színház csaknem teljes spektrumából merít, gyakorlatilag minden műfaj, irányzat és gondolkodásmód, minden fontosabb kortárs színházi műhely képviselteti magát, legyen szó klasszikus kőszínházi formáról, vagy kísérletezőbb jellegű, újító hangvételű csapatról.

 

Dér Vivien