Akadályokra fel - Ismét lesz Extreme Trail verseny Sóstón!

Immár 4. alkalommal rendezik meg a terepakadályfutó versenyt Nyíregyházán, amit most plusz egy nappal meghosszabbítanak, ahol közkívánatra egy terepfutó versenyt szerveznek.

 - A rendezvényünk helyszíne most is az Aquarius Élmény- és Parkfürdő területe. Köszönetünket fejezzük ki Nyíregyháza MJV Önkormányzatának és a Sóstó Zrt. vezetésének, hogy ilyen különleges és gyönyörű helyszínt biztosítanak a versenynek.
Ezúttal is hatalmas elánnal vágunk neki a feladat megvalósításának. Új akadályokat építünk, új programokkal várjuk a versenyzőket és a kísérőiket -
mondta Benkő Róbert szervező. 

A felnőtteknek 5km és 10km-es távon kb. 30 akadályt kell teljesíteniük. A gyerekeknek korosztálytól függően szintén egy rövidebb és egy hosszabb távon kell versenyezniük.

A női és férfi kategóriákat 5 különböző korosztályban díjazzák. A gyerekek versenyében is a hagyományoknak megfelelően 4 korosztályban hirdetnek dobogós helyezéseket.

 - A felnőtt versenyeket kétfelé bontottuk. A kora reggeli futamok az országos OCR bajnokság részét képezik, ami egy nehezített pályát jelent. A rutinos, nagyobb akadályversenyeken szereplő versenyzők ide regisztrálnak. A kiírás sajátossága, hogy az induláshoz nem szükséges versenyzői igazolvány. Bárki nevezhet, és az értékelésnél ugyanúgy figyelembe van véve mint az OCR kártyával rendelkezők. Mindössze annyi a különbség, hogy eredményes helyezés esetén ők nem kvalifikálhatják magukat a jövő évben hazánkban megrendezendő OCR Európa-bajnokságra - tette hozzá Benkő Róbert. 

Szombaton igazi program arzenál várja a vendégeket! A DECATHLON jóvoltából egy hatalmas felfújható focipályán játszhatnak majd a gyerekek. Ezen kívül a Keleti Turul Íjász Egyesület partnerségében egész nap egy különleges hangulatú népi hagyományőrző "Betyár Csörte" programon vehetnek részt. 10 órai kezdettel Bakosiné Szenczi Erika nemcsak Nyíregyháza, hanem Európa-szerte elismert atléta sportoló és szakedző, Szabó Ildikó olimpiai 5. helyezett távolugró tart motivációs beszámolót a gyerekeknek. Erika a "Kölyökből Atléta Program" koordinátoraként sporteszközöket mutat majd be a gyerekeknek akik azokat ki is próbálhatják. Lehet épp egy következő Helebrandt Máté, Szikszai Róbert vagy Bakosi Péter tűnik fel közöttük.

Mindezeken túl minden versenyző, és kísérő egész nap szabadon használhatja a Parkfürdő termál medencéit amit a strand bezárása után csak a résztvevők kedvéért helyeznek újra üzembe!

Vasárnap a terepfutó verseny előtt egy igazi ninja pályán fognak versenyezni a sportág legjobbjai. 100 méteres pályán a 10 legnehezebb akadályt fogják időre teljesíteni a jelentkezők. A versenyzők között itt lesznek a népszerű Ninja Warrior TV műsorban egészen a döntőig eljutott legnagyobb harcosok! Pl. Gyömrei Máté, Strommer László, Molnár Gergely, Abonyi Ákos.

TERVEZETT PROGRAM:

2022.09.10. szombat 

06:00 Regisztráció kezdete (az utolsó futam kezdetéig tart)

08:00 - ELIT OCR OB 10km+

08:10 - 08:40 - AG OCR OB 10km+ 

09:30 - 10:10 Nyílt 10km+ futamok 

11:00 OB futamok eredményhirdetése

11:30 - 3-6 éves

11:50 - 7-9 éves

12:10 - 10-11 éves

12:30 - 12-13 éves

12:50 - Speciál futam

13:15 Gyerekversenyek és 10km+ futamok eredményhirdetése

14:00 - 15:00 Nyílt 5km+ futamok

16:00 5km+ futamok eredményhirdetése

2022.09.11. vasárnap

11:00 10 km indítása

11:30 5 km indítása

13:30 Eredményhirdetés