Ajándék a kórházaknak

Az Electrolux hűtőgépgyára több mint 10 éve működik a városban, ahol közép- és felsőkategóriás háztartási termékeket gyártanak. Jövőre pedig új, a skandináv piacra szánt prémium hűtőszekrények gyártásával bővül a paletta, ami éves szinten 100 ezer új terméket jelent. A bővítés létszámbővítéssel is jár, a tervek szerint 100 új munkahely nyílik meg a térségben. A gyár az ünnepek előtt Nyíregyháza Önkormányzatával együttműködve 35 darab kombi hűtőt ajánlott fel a megyei kórházak részére. Alessio Bonfanti gyárigazgató elmondta, hűtőket gyártanak, tehát a társadalmi szerepvállalás keretében ezekkel tudnak ott segíteni, ahol szükség van rá.

 

JÓ KAPCSOLAT A VÁROS ÉS A GYÁR KÖZÖTT

 

Az ünnepélyes átadáson dr. Kovács Ferenc polgármester hangsúlyozta, az Electrolux és a nyíregyházi önkormányzat között nagyon jó kapcsolat és együttműködés van, a cég vezetése a minőségi termelés mellett a város és a nyíregyháziak felé is elkötelezett.

További képekért kattintson a fotóra!

Az elmúlt évben például a város cégei kaptak 400 darab hűtőt, és a legutóbbi találkozáson sikerült megbeszélni a kórházak támogatását is.

 

GYÓGYÍTÁSRA FORDÍTHATJÁK A MEGMARADÓ PÉNZT

 

Dr. Adorján Gusztáv, a megye kórházak főigazgatója megköszönte a felajánlást, hiszen a kórházak mindenfajta segítséget, adományt szívesen és örömmel vesznek. Mindannyiunk közös ügye, hogy szeretteink és mi magunk is méltó körülmények között gyógyulhassunk. Az adománnyal olyan pénzösszeg szabadul fel, amit a gyógyításra és annak körülményeire fordíthatnak az intézmények. Az ajándék hűtőszekrények 80 százaléka a Jósa András Oktatókórházban marad, a 20 százalékot pedig a megye többi intézményébe juttatják el.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: Szarka Lajos)