Adomány – Több mint 5 millió forintnyi eszközzel támogatták a kórházat a vadászok
Fotó: Illusztráció

Több mint 5 millió forintnyi eszközzel támogatta a Jósa András Oktatókórház Gyermekosztályát az Országos Jótékonysági Vadászati Közhasznú Nonprofit Kft. A jótékonysági vadászatból befolyó összegből 3 darab betegőrző monitort, valamint 4 darab digitális csecsemőmérleget vásárolt a kórház. 

Fontos eszközöket szereztek be

Ezekből az eszközökből szereztek be több darabot is a Jósa András Oktatókórház Gyermekosztályára abból a felajánlásból, amelyet a tavaly év végi jótékonysági vadászaton gyűjtöttek össze az Országos Jótékonysági Vadászati Közhasznú Nonprofit Kft. jóvoltából. Dr. Szabó Tünde országgyűlési képviselő az adomány átadása alkalmából arról beszélt, hogy az egészségügy az elmúlt években fokozottan nehéz helyzetben volt.

Nagyon nehéz időszakot élt meg az egészségügy az elmúlt két évben, most pedig a menekülteket kell fogadni, így folyamatosan láthatjuk azt az óriási munkát, amelyet végeznek. A gyermekek pedig elsődleges helyen állnak, így nagyon örülök, hogy a vadászok már három éve segítik ezt a munkát. Összesen több mint 120 millió forint értékben érkezett tőlük adomány az ország kórházaiba, a vadásztársadalom így kimagaslóan tudott segíteni országos szinten is a kórházaknak.”

Dr. Szondi Zita, a SZSZBMK főigazgatója elmondta, az eszközök beszerzése a mindennapi munkát segítik, valamint fokozzák a betegbiztonságot is a gyermekosztályon.

Az Országos Jótékonysági Vadászati Közhasznú Nonprofit Kft. immár harmadszor szervezett gyűjtést. A vadászok adományából 3 betegőrző monitort és 4 darab csecsemőmérleget vásároltunk, amelyet a gyermekosztályunkon helyezünk el. Ezek az eszközök a mindennapi életben segítik az ápolóink munkáját, és segítik a betegeink biztonságát.”

Évek óta tartó program

Idén már a harmadik alkalommal adományoztak a vadászok. Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászati Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője hangsúlyozta, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kiemelkedő helyen szerepel a jótékonykodások alkalmával, az elmúlt 3 évben így több mint 15 millió forintnyi adományt gyűjtöttek össze a megyei kórháznak.

Rekordösszegű adományt tudtunk adni, 42,3 millió forintot adunk át 19 kórház gyermekosztályának. Ebből az összegből 5,2 millió forint jut a SZSZBMK Gyermekosztályának. Fontos elmondani, hogy nem egyenlően osztjuk el a pénzt, hanem a helyi aktivitás határozza meg az elköltött összegeket. Sz-Sz-B megyébe nem az összegyűjtött összegek 1/19-ed része érkezik, hanem ettől egy jóval nagyobb összeg.”

Az országos programban mintegy 1400 vadász és támogató vett részt valamilyen felajánlással, általuk pedig több mint 42 millió forintnyi adomány gyűlt össze. Sz-Sz-B megyéből mintegy 220 vadász vett részt a jótékonysági programban, így kerülhetett a rekordösszegű 5,2 millió forintos összeg a szabolcsi megyeszékhely kórházának gyermekosztályára – tette hozzá az ügyvezető.