Adomány – Liszt-, burgonya- és arcmaszkadomány több mint 800 családnak
Fotó: Szarka Lajos

Több száz darabos arcmaszkadományt kapott a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ Nyíregyháza önkormányzatától. A 800 család számára összeállított csomag tartalmaz öt kiló burgonyát és lisztet is, utóbbit a Magyarok Kenyere program keretében juttatják el a rászorulóknak.

Jászai Menyhért, Nyíregyháza MJV alpolgármestere egy, az önkormányzat által biztosított több száz darabos arcmaszkadományt adott át Lengyelné Pogácsás Máriának, a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ igazgatójának a városházán. A mosható, vasalható, többször használható arcmaszkok mellett 4000 kg burgonyát is küldött az önkormányzat a központ ellátottjainak, valamint 1500 kg lisztet is összegyűjtöttek a rászorulók számára.

„Gondolunk a leghátrányosabb helyzetű nyíregyházi családokra, ők azok elsősorban, akik a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központunk látókörében találhatók. Mintegy 800 család számára szerveztünk több forrásból egy kis adománycsomagot. Ennek egyik eleme 5 kg liszt, amely a Magyarok Kenyere program keretében érkezett hozzánk, ehhez vásárolt az önkormányzat csomagonként 5 kg burgonyát, és adunk egy többször használatos maszkot is. Mindez a készlet 800 család segítésére, támogatására lesz elegendő az idei karácsony alkalmából.”

Szociális ellátások

Nyíregyháza MJV Önkormányzata a szociális ellátórendszere keretében, a szociális ellátások biztosításával folyamatosan segíti a rászorulókat – tette hozzá Jászai Menyhért. Tekintettel a járványhelyzetre, korábban fertőtlenítőszereket és maszkot kaptak a hátrányos helyzetben élő családok. Lengyelné Pogácsás Mária, a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ igazgatója az átadáson elmondta, a központ elsősorban azokhoz a családokhoz juttatja el az ajándékcsomagokat, akikkel az év folyamán együttműködtek a különböző szociális és életviteli problémák megoldása érdekében. A Család- és Gyermekjóléti Központ a nyíregyházi járás 15 településén illetékes, így közel 6000 rászoruló családdal áll kapcsolatban.

„A Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központunk látókörében élő családoknak szeretnénk ezt az adománycsomagot eljuttatni, azon családokat szeretnénk erre meginvitálni, akik egész évben együttműködnek intézményünkkel. Egyébként intézményünk januártól decemberig folyamatosan gyűjti és juttatja el a rászorulók részére a ruha-, a bútor-, a játék-, illetve az élelmiszeradományokat.”

Felajánlás

Ingyen készített 2000 maszkot a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ számára Gyarmati Edina kézműves. Az anyagból varrt védőeszközöket önköltségen állítja elő önkéntesek segítségével és ingyen adja magánszemélyeknek és intézményeknek egyaránt. Nemcsak nyíregyháziak kaptak tőle maszkot, az ország minden pontjára postázott már. A koronavírus-járvány tavaszi első hulláma alatt összesen több mint 11 ezer textilmaszkot készítettek.