Adomány a kórház javára

25 esztendővel ezelőtt ugyancsak egy adománynak köszönhetően sikerült beszerezni egy a koraszülöttek mentését segítő autót. Az azóta eltelt időszak alatt, szerencsére jó szándékú adományozókból nem volt hiány. Csak idén közel 60 millió forint értékű segítséget kapott a megyei kórház. 

– Ezzel a 3 millió 800 ezres számmal már súrolja ebben az évben a kb. 60 millió forintot az adományok értéke, ami bejött a civilektől – emelte ki dr. Adorján Gusztáv, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak, és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója. – A december hónapban több jött be, kb. 20 százaléa ennek, de év közben is sokan támogatnak bennünket. Én nagyon örülök annak, hogy itt vagyunk Nyíregyházán és a mi kórházunk, a mi megyén ilyen klasszul össze tud fogni, mert az emberek érzik azt hogy ez az övék – tette hozzá a főigazgató.

 

Idősápolás és gyermekgyógyászat

 

A megye egyik legnagyobb építőipari vállalkozása által felajánlott összeget a kórház a gyermekgyógyászat és az idősápolás területén szükséges eszközökre fordítja. Utóbbi segítése különösen kiemelt terület, ezt a szegmenst eddig senki sem támogatta. 

– Nagyon fontos az intézményünkben az idősek ellátása, hisz az ágyaink számát ha tekintjük, összesen 2900 ágy, ebből 1020 ágyon folyik krónikus ellátás, idősek ellátása. Gyakorlatilag 1/3-a az intézmény ágyainak ahol ilyen ellátás folyik. Tehát ez nem egy megkerülhető helyzet, ezzel foglalkozni kell. Így hogy most egy külső cég ezt észrevette, olyan lehetőségeket nyit számunkra eszközbeszerzés terén, ami jelenlegi forrásainkat tekintve sajnos nem adottak – fejezte ki örömét Nagy Géza, az intézmény ápolási igazgatója.

 

Helyieket támogatni

 

Az cég vezetője hangsúlyozta, megbízásaik nagy része a megyéből származik éppen ezért szeretnének visszajuttatni valamennyit azoknak az intézményeknek, akik sokat tesznek a társadalomért. Ezért esett a választásuk a kórházra, mondta Hajzer Gábor, a KE-VÍZ 21. Zrt. igazgatója.

 

Pályázniuk kell

 

A 3,8 millió forintot már át is utalták a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházakért Közhasznú Alapítvány számlájára. Annak elosztásáról az érintett osztályok pályázatai alapján döntenek.

Piszár Tünde