Aase-díjat kapott Horváth Margit, a Móricz Zsigmond Színház művésze!
Fotók: Juhász Éva

Gobbi Hilda 1987-ben a végrendeletében hozta létre az Aase-díjat az „emlékezetes percek, pillanatok, szavak, mozdulatok főszereplői”-nek, az epizodistáknak, azzal a meghagyással, hogy évente két színészt és két színésznőt díjazhat a neves művészekből álló kuratórium.

 

A Móricz Zsigmond Színház tájékoztatása szerint a kuratóriumi tagok – Egri Márta, Ráckevei Anna, Udvaros Dorottya, Gáspár Tibor és Márton András – döntése alapján ebben az évben Horváth Margit, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház színművésze Aase-díjas lett (további díjazottak: Szabó Éva, Kuna Károly és Spilák Lajos)!

Az elmúlt években Horváth Margitot többek között olyan nagysikerű előadásokban láthatta a nyíregyházi teátrum közönsége, mint a Hello, Dolly!, a 9-től 5-ig vagy az idei évadban az Édes Charity. A díjakat hagyományosan a Bajor Gizi Színészmúzeumban adják át, ám a pandémiás helyzet miatt az idén az esemény elmaradt, a díjazottak később vehetik át az elismerést.

Horváth Margitot a Móricz Zsigmond Színház által nemrég indított online vetélkedő-show, a Móricz-(F)Actor múlt pénteki adásában, a Színház Facebook-oldalán láthatták a Nézők, és szavazhatnak is rá a következő videó-poszt alatt: 

 

 

Forrás: Móricz Zsigmond Színház