A szocialisták által „elkótyavetyélt" bérlakások után félrevezető a Jobbik tájékoztatója

Sajtóközleményt küldött szerkesztőségünkbe a Fidesz Magyar Polgári Szövetség nyíregyházi szervezete nevében Szilvási István. 

A városi alelnök ebben a Jobbik alelnöke által kedden, a bérlakásprogramjukkal kapcsolatban tartott tájékoztatóra kívánt reagálni. Eszerint arcátlanságnak tartják, hogy a szocialistákkal és a gyurcsányistákkal kizárólag hatalomvágyból összebútorozott Jobbik alelnöke Nyíregyházán beszél a bérlakásprogram fontosságáról. Szerinte vagy egyszerűen félre akarta az embereket vezetni, vagy már nem tudták a szocialistákat felvállalni azzal, hogy nem mondták el a velük szövetségben állók e témában elkövetett bűneit. Szilvási István emlékeztetett, hogy Nyíregyháza város tulajdonában több mint 7.000 lakás volt. Mint írja, a szocialista városvezetés, az általuk felhalmozott adósság miatt, jóval több mint 5.000 lakást nevetséges áron elkótyavetyélt. Ezzel szemben a FIDESZ-KDNP családtámogatási rendszert épített fel, és a város a jelenlegi vezetésének döntése alapján, külön is segíti a Nyíregyházán első lakáshoz jutó fiatalokat – jelezte az alelnök.

Végül Szilvási István, a FIDESZ nyíregyházi alelnöke közleményében így fogalmazott:

Javasoljuk a Jobbik képviselőinek, hogy máskor egyeztessenek az újdonsült szövetséges szocialista elvtársaikkal, ők biztosan emlékeznek még, melyik területen mennyi kárt okoztak, így nem hozzák majd legközelebb kellemetlen helyzetbe az alelnöküket.