Nyíregyháza egy időben keleten és nyugaton – hUNGary Fest és Düsseldorfi Magyar Napok

Nyíregyháza egy időben keleten és nyugaton – hUNGary Fest és Düsseldorfi Magyar Napok

A Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. iroda munkatársai igazán mozgalmas időszakot tudhatnak maguk mögött, hiszen a múlt héten két rangos eseményen is képviselték Nyíregyháza, valamint a Nyírség turisztikai kínálatát.

Az egyik helyszín 2019. szeptember 7-8-án az ungvári hUNGary Fest volt. Magyarország Ungvári Főkonzulátusa által harmadik alkalommal szervezett kulturális-gasztronómiai fesztiválon a színes színpadi programok mellett hagyományőrzők, kézművesek, illetve turisztikai standok is várták a vendégeket az Ung folyó partján felállított sátrakban.

A stand a rendezvény egyik legforgalmasabb pontján fogadta az érdeklődőket, akik már ismerték és kifejezetten keresték a Nyíregyházáról szóló magyar és ukrán nyelvű kiadványokat, konkrét kérdésekkel fordultak a kiállítók felé. Míg a felnőttek a turisztikai attrakciókról, szálláslehetőségekről és programkínálatról érdeklődtek, addig a gyerekek a „Helló Nyíregyháza” fotófalnál fényképezkedtek. A rendezvény mindkét napján fürdő és állatparki belépőjegyek találtak gazdára, a nyertesek legnagyobb örömére.

Magyarország Düsseldorfi Főkonzulátusa 2019. szeptember 5-8. között negyedik alkalommal rendezte meg a Düsseldorfi Magyar Napokat az óváros szívében, a városháza előtti téren. A sokszínű rendezvényen gasztronómiai finomságok értékesítése mellett kulturális programokra is sor került, illetve turisztikai látnivalókkal is megismerkedhettek az érdeklődők.

A TDM iroda a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt-vel, valamint a Zsindelyes Pálinkafőzdével közös standon mutatkozott be. Bár Nyíregyháza neve még kevésbé ismert az ottani német lakosság körében, ennek ellenére érdeklődés mutatkozott a fürdő, illetve a fürdőgyógyászati szolgáltatások iránt. A helyiek kifejezetten örültek a Dortmund-Debrecen közvetlen repülőjáratnak, ami jelentősen megkönnyíti az idejutást. Bár a német lakosság körében elsősorban a magyar borok ismertek, a pálinkát is szívesen megkóstolták és vásárolták.

Az őszi időszakra is marad még bőven tennivaló: a jövő héten a Toureurocentr – Kárpátalja 2019 turisztikai kiállításon veszünk részt ugyancsak Ungváron, majd a Tirpák Fesztivál idején fogadunk Pozsonyból médiaszakembereket egy studytour keretében.

– tájékoztatta szerkesztőségünket Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Kapcsolódó galéria

Nyíregyháza egyidőben keleten és nyugaton