A színház egyik legnagyobb sikere most a Rózsakertbe csábít!

Pénteken a sajtósok láthatták, szombaton pedig már a nézők is dúdolhatták az ismert dalokat és kacaghattak az Anconai szerelmesek legújabb feldolgozásán. A darab a Móricz Zsigmond Színház egyik lenagyobb sikere. 2000 decemberében mutatták be a nyíregyházi teátrumban és hosszú éveken keresztül töltötte meg újból és újból a nézőteret. Az új verziót Keszég László rendezte és olyan színészek is szerepet kaptak benne, akik még a régi előadásban is szerepeltek. 

 


Egy Adria parti olasz kisvárosba egy vándormuzsikus érkezik. Itt él a tehetős Don Tomao. Volt és jelenlegi szeretői, valamint dadogós leánya körében éli az idősödő amorózók életét. A nézők rövidesen megismerhetik Giovannit, aki a környék legpocsékabb kávéját főzi a cukrászdájában. Agnesét, a panziótulajdonost, Luciát, a dadogós lányt, és a magyar származású Viktóriát is, aki azért utazott ilyen messzire, hogy megtalálja elvesztett szerelmét, és születendő gyermeke atyját. Bonyodalomnak már ennyi is épp elég lenne, de menetrend szerint érkeznek az újabb és újabb szereplők. Ha maguktól nem keverednének eléggé össze a szálak, Don Tomao gondoskodik arról, legyen min kacagnunk. A dont kettős szereposztásban Mészáros Árpád Zsolt és Gulácsi Tamás alakítja. A sajtós főpróbán Gulácsi Tamás beszélt a darabról megfogalmazott érzéseiről, hiszen az Anconaival a nyíregyházi színház az intézmény egyik legnagyobb sikerét eleveníti fel.  

 
Az én életemben is voltak nagy szerelmek és azt gondoltam, soha nem fog más nő az életembe jönni, de mégis jött és én bízom benne, hogy a nézők is nyitott szívvel lesznek és így fognak eljönni, hogy ez lehet egy újabb nagy szerelem. Én bízok benne és abban is bízok, hogy olyan sokáig fogjuk játszani, hogy azok a kis gyöngyszemek, amelyek jellemezték a régi nyíregyházi előadást, azok itt is szépen megjelennek, csak a mieink lesznek már

- árulta el Gulácsi Tamás, színművész.


Az Anconai szerelmesek felhőtlen szórakozást ígér, cinkosan kacsint össze a nézőkkel, akik egy csipet erotikát és bőséges humort kapnak cserébe, na meg nem kevés nosztalgiát, hiszen a fülbemászó dallamok végigkísérik az előadást. A rendező azt mondta, régi, bevált recept szerint dolgozott.   


Hagyományos értelemben vett rendező vagyok, aki megpróbálja azt megcsinálni, ami le van írva. Először is megpróbálom lefogadni, mit nyújt a darab és abban próbálom megtalálni a kis szögeket, amiket bővíteni lehet, felnagyítani lehet. Nem volt semmilyen prekoncepciónk, elfogadtam, hogy ez több reneszánsz darabból összegyúrt történet és ez össze van varrva 20. századi olasz slágerekkel


- fejtette ki Keszég László, rendező.

Gulácsi Tamás és Mészáros Árpád Zsolt mellett, Horváth Viktor, Horváth Margit, Kiss Eszter Júlia, Szabó Nikolett, Jenei Judit, Rák Zoltán, Tóth Zolka, Kosik Anita és Tőkés Nikoletta varázsolja el a nézőket a színpadon. A bemutató előadást telt házzal játszották szombaton, legközelebb pedig június 13-án, 14-én és 15-én is láthatják a nézők a Rózsakertben.