A szeretet megtalálásának történetét meséli el A kis hableány a Művész Stúdióban

Bánatában a tenger boszorkányához fordul, aki szörnyű alkut kínál. A csodásnak látott szerelemért a kis hableány elhagyja családját, halhatatlanságát, sőt gyönyörű hangját és uszonyát is odaadja a tenger boszorkányának. A tét az lesz, hogy szép néma lányként sikerül-e meghódítania a herceget vagy sem. A rendező Sediánszky Nóra; a darabban Schmidt Sára, Szabó Márta és Horváth Sebestyén Sándor játszik. Sediánszky Nóra elmondta:

Rengeteget tanultam tőlük a próbák során, úgyhogy nagyon hálás vagyok ezért a csapatért. Az egész készülés hihetetlenül kreatív, jókedvű volt – nagyon izgalmas próbafolyamat volt, amiből a rendező legalább annyit tanult, mint a színészek és azt hiszem ez tényleg a mi közös gondolkodásunkból és ötleteinkből, érzéseinkből alakult. Ami nagyon fontos volt még nekem, hogy a líra és a humor egyensúlyban legyen végig!

A díszletet Boldizsár Zsolt, a jelmezeket Véber Tímea készítette. Nyitrai László írt dalokat a darabhoz, a koreográfiát pedig Vámosi Judit álmodta meg. Schmindt Sára színész azt mondta:

Én nagyon örülök neki, hogy ez a darab tele van táncokkal – megajándékoztak engem azzal, hogy háromszor is lehet benne táncszólóm. Nagyon szeretek táncolni és ez egy kihívás is igazából. Vámosi Judit készítette a koreográfiákat és gyönyörű, úgyhogy megpróbálom megugrani ezt a lécet.

A kis hableány bemutatóját november 30-án 17 órától tartják a Művész Stúdióban.

 

Dér Vivien

Fotó: Móricz Zsigmond Színház