A saját guinness-világrekordját döntené meg László Gyula
Fotó: TISE/Facebook

Mostanra már összeszámolni sem könnyű, hogy jelenleg hány rekord tulajdonosa lehet László Gyula, hiszen évente többször is a regisztrátor elé áll egy új ötlettel és dönti meg mások vagy éppen saját rekordját. A soron következőt még idén ősszel szeretné kivitelezni. Bár ez a sokadik lesz, bízik benne, hogy talán most jön el az idő, amikor végre felfigyelnek rá és elindulhat az álmai megvalósítása útján.

 

A fiatal, Hajdúhadházon élő László Gyulát jól ismerhetik a Nyíregyháziak is, hiszen rendszeresen feltűnik a város több pontján, kezében az elmaradhatatlan focilabdával. Egyensúlyozott már focilabdát homlokára helyezett műanyag flakonon, miközben 10:28 percen át táncolt; sétált 369 emeletnyit labdával fel-alá, de 24 órán keresztül freestyle-ozott is, megállás nélkül. Több tucat rekorddal büszkélkedhet, s ezek jelentős részét a Guinness Rekordok Könyvébe is bejegyezték. Sosem tagadta, hogy mélyszegénységben él. Intézetben és nevelőszülőknél nevelkedett felváltva, most pedig Negró kutyájával próbálja meg átvészelni a mindennapokat. A sorozatos rekordkísérletei célja, hogy egyrészt példát mutasson a fiatal generációnak, másrészt pedig, felhívja magára a figyelmet és a támogatóknak köszönhetően elindulhasson végre az álmai útján.

 

-Már meg sem tudom számolni, hogy hány világrekord kísérletet tudhatok magam mögött- kezdi a beszélgetést a fiatal labdazsonglőr. Az biztos, hogy 15-szörös magyar rekorder vagyok. Most egy korábbi rekordomat szeretném megdönteni, a BMX kerékpárommal fogok pörögni és közben minél többször fel és levenni a pólómat. Úgy érzem, hogy magamnak már nem kell bizonyítanom, de példát akarok statuálni, hogy kemény munkával igenis ki lehet törni, másrészt pedig, talán a kísérletnek köszönhetően pont most felfigyelnek rám és segítenek egyengetni a jövőmet. A legnagyobb vágyam, hogy eljuthassak Dubaiba, és fejemen a labdával megjárhassam a világ legnagyobb toronyháza, a Burj Khalifa 160 emeletét – árulta el a hadházi srác. Ehhez azonban mecénásokra van szükségem, főként egy sportmenedzserre, aki támogat abban, hogy valóra válthassam álmomat. De én is szeretnék segíteni. A Dzsudzsák Balázs által aláírt mezemet szeretném licitre bocsátani és a befolyt összeget beteg gyerekeknek adni.