„A rák ellen együtt, egymásért” címmel tartott előadást az Egészségfejlesztési Iroda

Hetedik alkalommal szervezett partnerségi találkozót az Egészségfejlesztési Iroda a Jósa András Oktatókórházban. A konferencia fő témája a rákos betegségek kialakulása és lelki kezelése volt. A résztvevők között olyan szakemberek voltak, akik napi szinten kerülnek kapcsolatba daganatos betegekkel és hozzátartozóikkal.

Partnerségi találkozót tartott a Jósa András Oktatókórházban az Egészségfejlesztési Iroda. Ez már a hetedik alkalom volt, hogy konferenciát szerveztek a szakemberek számára, hiszen az iroda átfogó célja közül kiemelkedően fontos a közös és eredményes munka. Az előadások a rákos megbetegedések köré összpontosultak, szó volt a daganat megelőzéséről, a kialakulásáról, a lelki hátteréről, valamint kezeléséről.

A mostani partnerségi találkozónknak egy átfogó célja van, az, hogy beszéljünk a daganatos betegségekről és a rák okozta halálozásokról is. Természetesen az is célja, hogy tájékoztassuk a szakembereket, a partnereinket arról, hogy milyen prevenciós lehetőségek vannak a betegség megelőzésére. Itt a szűrővizsgálatokon való rendszeres részvétel, ami elsődlegesen a megelőzés kapcsán fontos. Ezzel nem a betegség kialakulását tudjuk hatékonyan elkerülni, hanem korai stádiumban tudjuk az elváltozásokat diagnosztizálni, ezzel elérve azt, hogy a korai stádiumban a kezelést időben megkapja a beteg , ezzel elérve, hogy megmentsük az életét.

– mondta el Moravcsik-Kornyicki Ágota, az Egészségfejlesztési Iroda irodavezetője.

Az alapellátásban dolgozó szakemberek vettek részt a konferencián, védőnők, háziorvosok, illetve cilvil szervezetek képviselői, a Jósa András Oktatókórház különböző fekvőbeteg osztályain dolgozók és szociális munkások. A nagy érdeklődésre tekintettel még egy hasonló partnerségi találkozót szerveznek az elkövetkező időszakban.