Pénzadományt várnak
A Magyar Vöröskereszt gyűjtést indít bankszámlaszámán és 1359-es adományvonalán a nepáli földrengés áldozatainak megsegítésére. A hazai legnagyobb humanitárius szervezet ezzel a Nemzetközi Vöröskereszt 33,4 millió svájci frank összegyűjtését célzó segélyfelhívásához csatlakozik, amelyből 75 ezer ember ellátásáról gondoskodhatnak.

Nepálban a földrengés helyszínén mintegy 2 ezer vöröskeresztes munkatárs és önkéntes vesz részt a segítő munkában. A Nepáli Vöröskereszt és a helyszínen tartózkodó vöröskeresztes mentőcsapatok a túlélők kutatásában, a katasztrófa által érintett lakosság ellátásában vesznek részt, ideiglenes menedékhelyeket üzemeltetnek, szükség esetén pszicho-szociális segítséget és elsősegélyt nyújtanak, valamint a térségben a biztonságos vérellátásról is gondoskodnak.

A Nemzetközi Vöröskereszt megnövelte kapacitásait és újabb munkatársakat küldött Kuala Lumpurba, Bangkokba, Újdelhibe és Genfbe, hogy segítsék a Nepáli Vöröskereszt túlfeszített munkáját. Emellett Kuala Lumpurban és Dubaiban aktiválták logisztikai rendszerüket, ahonnan segélycikkeket tudnak szállítani Nepálba.

[REKLAM]

Aki Magyarországról szeretné segíteni a nepáli földrengés károsultjait, az megteheti úgy, ha felhívja az 1359-es adományvonalat, vagy erre a vonalra SMS-ben elküldi az „ADOMANY” szót. Így 250 forinttal járul hozzá, hogy a lehető legrövidebb idő alatt, a leghatékonyabb segítséget tudja nyújtani a Vöröskereszt a katasztrófa által érintett lakosságnak.

Ha valaki ennél nagyobb összeggel szeretné segíteni a Nepálban szerencsétlenül jártakat, attól belföldi átutalás esetén a pénzadományt a következő számlaszámra várják: K&H Bank 10405004-00026548-00000009. Átutalás esetén a közlemény rovatban mindenképpen kérik feltüntetni a „NEPÁL” szót.

F. A.