A Magyar Operett Napját ünnepelték a Vasutas Művelődési Házban
Fotó: Pusztai Sándor

A nyíregyházi Vasutas Művelődési Ház egy igazi nyüzsgő kulturális centrum. Egymást váltják a klubok, nyugdíjas, táncos és iskolai csoportok, kiállítások, zenés, irodalmi és ismeretterjesztő előadások.

Októberben a hungaricummá lett operett kedvelőit várták a közelmúltban felújított épületbe, így az elegáns külsejű intézmény méltó miliőt biztosított e pompás műfaj szerzőinek és előadóinak. A Mandala Dalszínház népszerű művésze, a színpadra teremtett tálentumokkal rendelkező Cserjési Beatrix és a város közkedvelt zenekara, az LK Beat együttes vezetője, Szécsi Norbert varázsolt egy estére „cintányéros-nagybőgős” fergeteges hangulatot a nyíregyháziak elé a legnagyobb operettszerzők slágereivel.

Míg a Csárdáskirálynő, a Bob herceg, a Marica grófnő és egyéb klasszikus dallamok ringatták vagy tapsoltatták, énekeltették a publikumot, Eisemann Mihály komponálási, Zerkovitz nyaralási vagy éppen Kálmán Imre étkezési  szokásairól hallgathatott meg anekdotákat a nagyérdemű a műsorvezető Orémusz Majától, aki a program szervezőjeként bevetített archív fotók és filmrészletek segítségével idézte  a jelenbe a műfaj primadonnáit, bonvivánjait Fedák Sáritól és Rátonyi Róberttől  Honthy Hannán meg Latinovits Zoltánon át Polyák Lilláig vagy Kiskeróig, hogy a ma sztárjai is jelen legyenek az operettünnepen, hiszen a Budapesti Operettszínház népszerűsége napjainkban is töretlen.

 

Szerző: Orémusz Maja