A legeredményesebb testnevelő
A 2014/15-ös tanév diákolimpiai rendezvényein legkiemelkedőbben szereplő köznevelési intézményeket és testnevelő tanáraikat díjazta szerdán a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ).

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében Czunyiné dr. Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár, dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Hanesz József, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) elnöke, Cseh László, világ- és Európa-bajnok, ötszörös olimpiai érmes úszó és Martinek János, kétszeres olimpiai, világ- és Európa-bajnok öttusázó jelenlétében ismerte el azt a 15 általános és középiskolát, amelyek a legjobb eredményeket érték el a 2014/2015. tanév diákolimpiai versenyein. A 28. alkalommal meghirdetett versenysorozaton a 280 ezer részt vevő gyermek közül legtöbben a labdarúgás, kosárlabda, röplabda és atlétika sportágakban indultak.

Az általános iskolák között – mint 2012 óta minden évben – ezúttal is az Egri Kemény Ferenc Sportiskolai Általános Iskola volt a legeredményesebb, megelőzve a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskolát, valamint a tatabányai Dózsakerti Váci Mihály Általános Iskolát.

A középiskolák versenyében a Váci Szakképzési Centrum Boronkay György Műszaki Szakközépiskola és Gimnázium lett az első, a Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium a második, a veszprémi Vetési Albert Gimnázium pedig a harmadik.

Szintén elismerésben részesítették a 19 megye, valamint Budapest legeredményesebb testnevelő tanárát, valamint díjat kaptak a legjobb diákolimpiai rendezvények szervezői is. Díjat vehetett át Szekér Lászlóné, a Vasvári Pál Gimnázium jelenlegi testnevelője, aki az előző évben még a Bem József iskola tanára volt, és röplabdacsapatával többszörös diákolimpiai bajnok lett. 

Dankó L.