A kormányzat figyel a nyugdíjasokra, érkezik a 13. havi nyugdíj – Nyíregyháza FIDESZ-KDNP-s országgyűlési képviselőinek sajtótájékoztatója

A magyar gazdaság oly mértékben állt talpra a világot sújtó gazdasági válság után, ami lehetővé teszi, hogy intézkedések egész sorát hozzuk az emberek jólétét illetően – hangzott el a FIDESZ keddi sajtótájékoztatóján.

 

Dr. Szabó Tünde, Nyíregyháza egyik országgyűlési képviselője hozzátette, a növekedésből a gyermekes családok, munkavállalók és fiatalok mellett az idősek is részesülnek a plusz egyhavi járandósággal, vagy másképpen 13. havi nyugdíjjal. A fideszes képviselő emlékeztetett, tavaly novemberben egyösszegű prémiumot kaptak az idősek, míg januárban általános emelkedés volt a nyugdíjakban, a támogatások pedig tovább folytatódnak ebben a hónapban a 13. havi nyugdíjjal, melyet az arra jogosultak számára február 9-től postai úton és 11-től utalás formájában folyósítanak. Dr. Vinnai Győző, Nyíregyháza másik országgyűlési képviselője hozzátette, a kormány megbecsüli a nyugdíjasokat, akik végigdolgozták életüket, és többször újjáépítették ezt az országot. A képviselő emlékeztetett, a kormány kiegészítette minden nyugdíjasnak a tavaly ősszel adott nyugdíjprémiumot, ami sokakat érintett kedvezően megyénkben is, egyben jelezte, a nyugdíjasok haszonélvezői a rezsicsökkentésnek és az élelmiszerárstopnak is. Vinnai Győző hangsúlyozta: rossz példák vannak előttünk: mikor 2010 előtt baloldali kormány volt, a 13. havi nyugdíjat elvették, s szerinte a mostani ellenzék helyi jelöltjei is Gyurcsány Ferenc emberei. Dr. Szabó Tünde hozzátette, erről is szavazunk majd április 3-án.

– A korábban a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat ráadásul úgy tudjuk visszahozni majd’ egy évtized gazdasági eredményeire építve, hogy bővíthetjük is a részesülők körét. A teljesség igénye nélkül: öregségi nyugdíjban, özvegyi nyugdíjban, árvaellátásban, megváltozott munkaképességűek ellátásaiban, fogyatékossági támogatásban és a vakok személyi járadékában, valamint egyéb nyugdíjszerű ellátásban részesülők is megkapják a dupla támogatást – foglalta össze dr. Szabó Tünde (FIDESZ-KDNP), Nyíregyháza országgyűlési képviselője.