A jobbikos Lengyel Máté kérjen bocsánatot a nyíregyháziaktól, amiért félrevezette őket!

A Jobbik jelöltjét csak az igazság nem érdekli, hiszen valótlan képet fest a város adósságállományáról, összehasonlítva a 2010-ben örökölt állapotokkal – jelentette ki Jászai Menyhért, a Fidesz csütörtöki sajtótájékoztatóján.


A Fidesz városi alelnöke jelezte, az a Városstratégiai és Környezetvédelmi Bizottság is tárgyalta idén januárban a város elfogadott költségvetését, melynek a jobbikos Lengyel Máté is tagja, ám ő nem vett részt ezen az ülésen. Jászai Menyhért szerint el kell végezni, amire felesküdött, ott kell lenni ezeken az üléseken, amiért tiszteletdíjat kap, s akkor lehetősége lett volna feltenni kérdéseket is, ehelyett utóbb valótlan állításokat és kérdéseket fogalmaz meg. Mindenesetre a Fidesz városi alelnöke konkrét adatokkal is érkezett, tényekkel cáfolva a jobbikos állításait. Tájékoztatása szerint Nyíregyháza Megyei Jogú Város hitelállománya 2010. december 31-én, miután a jelenlegi városvezetés átvette az irányítást a szocialistáktól, 18 milliárd 346 millió forint volt, jelenleg 1 milliárd 754 millió forint. A szállítói követelések 2010-ben 2 milliárd 758 millió forintot tettek ki, ma ez 166 millió forint. Jászai Menyhért fideszes alelnök szerint a számok önmagukért beszélnek, hiszen a teljes adatsort nézve a tartozás 19 milliárd 364 millió Ft-al kevesebb, mint volt 8 évvel ezelőtt.

Jászai Menyhért, a Fidesz városi alelnöke elmondta:

Ebben a helyzetben két dolog lehetséges: Lengyel Máté vagy nem érti a számokat és az összefüggéseket, vagy szándékosan vezeti félre Nyíregyháza lakosságát. Mindenesetre bebizonyította azt, hogy nem ért a számok nyelvén, ezért alkalmatlan a nyíregyháziak képviseletére. Lengyel Máté kérjen bocsánatot a nyíregyháziaktól, azért, amiért félrevezette őket Nyíregyháza adósságállományát illetően.