A Farkasok legyőzték a Tigriseket - Nyíregyházán nyert a Budapest Wolves

 Kissé szeles, de szép idő várt a két csapatra a Városi Stadionban, ahol 1800 néző tekintette meg a rangadót. A találkozót a Tigers visszahordással kezdte, azonban az első támadásnál Brian Gessel elveszítette a labdát, amire a fővárosiak játékosa, Darius Lewis csapott le. A Farkasok ugyan jó mezőnypozícióból indulhattak, de Bencsics Márk passzát Aleksandr Posunko szerezte meg és egészen a pontszerző területig nyargalt a játékszerrel. Sviatkó Gábor azonban az extrát a kapufára lőtte (6-0). A vendégek még az első negyedben válaszolni tudtak, ám Ben Lyons mezőnygóljával csak faragtak a hátrányon (6-3). A második játékrész már fordulatosabb volt. Bartos Ferenc elkapásával és Lyons extrájával fordított a Wolves. Viszont Troy Rice egy 57 yardos touchdownt hozott össze válaszként, ami után Sviatkó extráját blokkolták (12-10). A Farkasok ezután tovább építették következő támadósorozatukat, Bencsics rendre megtalálta elkapóit, míg Benke Ábel segített a talajon előrehaladni. Végül Darius Lewis szerzett újabb pontokat: 12-17. A találkozón a Nyíregyháza rúgójának, Sviatkó Gábornak nem ment a játék ugyanis egy mezőnygól kísérletet sem tudott pontokra váltani. A Tigrisek azonban igyekeztek megfordítani az állást, ami sikerült is. Panykó Patrik labdaszerzése után a Farkasok térfeléről indulhattak a hazaiak. Egyre jobban közeledtek a szabolcsiak az end zone-hoz, míg végül közelről Benő Márk futott touchdownt. Sviatkó egypontosa harmadjára sem sikerült, de a vendéglátók 18-17-es előnnyel mehettek a pihenőre.
A harmadik negyedben a Wolves támadósora kétszer is eredményes volt, amellyel két labdabirtoklásnyi előnyt hozott össze. Először Bencsics Márk futott egy TD-t, ami után Lewis hozott össze egy kétpontost. Majd Alvin Reels is feliratkozott a pontszerzők közé (18-32). Maradt a döntés az utolsó negyedre, ahol a Wolves defense keményen állta a sarat, még egy hazai támadássorozatot is kivédekezett 10 yardon belül. Ám ezután a Tigrisek védelme Suller Ádám révén összeszedett egy elejtett labdát, így ismételten a Farkasok térfelén voltak a hazaiak. Sikerült a hátrányt csökkentenie a Nyíregyházának Benő révén, aki egy szélre kipasszolt labdát vitt be az end zone-ba. Majd ugyanezt még egyszer megcsinálta két pontot érően. Azonban ekkor már kevesebb, mint két perc volt hátra a találkozóból. A Wolves pedig húzta az időt amennyire csak tudta és végül ezzel meg is nyerték a találkozót 32-26-ra visszaszerezve ezzel első helyüket a tabellán. A Tigrisek a harmadikak az alapszakaszban. Eddig a találkozóig –a tavalyi Divízió II-es szezont is figyelembe véve– 11 mérkőzésen át maradtak veretlenek.

„Nem nagyon ment nekünk a játék a mérkőzésen” – nyilatkozta Thomas Smythe, a Tigers vezetőedzője. – „Ugyan az elején egy interception returnnel hamar előnyhöz jutottunk, de kihagytunk egy mezőnygólt, illetve 3 extrát és ez a hat pont volt a végeredményben a különbség. Ilyen hibákat nem véthetünk. Viszont az offense is sokat hibázott, sok holding szabálytalanságért büntettek a bírók és a támadófal sem tudta megvédeni mindig az irányítónkat. Ennek ellenére sikerült néhány nagy playjel életben tartani a győzelmi esélyeket. Az ellenfelet meg kell dicsérni, mert tényleg minden téren remek teljesítményt nyújtottak, szerintem a playoffban ismét találkozni fogunk.”

A Nyíregyháza Tigers következő találkozója június 3-án lesz a DAK Acél Gorillaz ellen szintén a Városi Stadionban. A mérkőzésre a belépés ingyenes lesz.

Nyíregyháza Tigers-Budapest Wolves 26-32 (6-3, 12-14, 0-15, 8-0)
Pontszerzők: Benő Márk 2 TD, Troy Rice, Aleksandr Posunko 1-1 TD, Benő Márk 1 PAT, illetve Bartos Ferenc, Darius Lewis, Bencsincs Márk, Alvin Reels 1-1 TD, Ben Lyons 1 FG, Darius Lewis 1 PAT, Ben Lyons 3 XP.

Fotó: Szabó Celesztina

Forrás: Nyíregyháza Tigers