A Bogáncsvirág pénteken a Móricz Zsigmond Színház nagyszínpadán látható!
Fotó: Juhász Éva

A Leenane szépe és a Tengeren után újabb különleges Göttinger-rendezés a teátrumban.

– Örömmel adjuk hírül, hogy Göttinger Pál nagy sikerű Bogáncsvirág című darabját 2022. április 22-én, pénteken 19.30-tól kivételesen a Móricz Zsigmond Színház nagyszínpadán láthatja közönségünk! – tájékoztatta szerkesztőségönket a Móricz Zsigmond Színház,

 

   GÖTTINGER PÁL

BOGÁNCSVIRÁG
krimi egy lányról két felvonásban

 

Rendező: Göttinger Pál

 

Szereplők:

Fiona: Fodor Boglárka m.v.

Declan: Tóth Károly

Murdo: Illyés Ákos

Marion: Pregitzer Fruzsina

Angus: István István

Norman: Tar Dániel e.h.

 

Van egy lány, Fiona. Nem gyerek már, de eddig halogatta a felnőtté válást. Most viszont tragédia történik: szüleit elveszíti egy balesetben. A gyászmunka rémes: hozzá kell nyúlni a lakásban minden tárgyhoz, mindent át kell nézni. Az apja holmijai között különös iratokra bukkan – kiderül, hogy birtokokat örökölt a világ végén. Egy városi lánynak felfoghatatlan ez a hír, és mivel egyébként sincs miért maradnia az üres lakásban, nekiindul, hogy felfedezze magának a helyet, amelyről azelőtt sosem beszéltek neki.
Történetünk itt indul. Egy utazással. Egy megérkezéssel. Egy távoli, kopár, északi szigettel, messze benn az óceánon, ahová egy teherhajóra felkéredzkedett rémült fiatal nő érkezik az éjszaka közepén. Tél van, mindenütt sűrű köd – és a ködből kibontakozó idegenek: az új barátai.
Fiona sorra kifaggat mindenkit, és lassacskán világossá válik számára: egész eddigi életében hazudtak neki. A megbolygatott múlt pedig felkavarodik a köddel együtt, és hamarosan az életét fenyegeti.
A háttérben egy régi történet háborúról, kémekről, vesztesekről és árulásról – előttünk pedig egy mai: a felnőtté válásról, a felelősségről, az elhallgatásról. Arról, hogy hogyan mállik semmivé az, amit gyerekfejjel megingathatatlannak hittünk. És hogy ez igazából még nem katasztrófa: hanem egy napfelkelte ígérete. Ha észnél vagyunk.

Online műsorfüzet:

http://bogancsvirag.weebly.com

Jegyek elérhetőek:

https://moriczszinhaz.jegy.hu/program/bogancsvirag-134610/816924

 

Forrás: Móricz Zsigmond Színház