402 millióra pályázhatnak nyíregyházi közösségek

Még 2016-ban nyert el támogatást egy olyan 12 tagú közösség, melyek tagjai civil, gazdasági és a közszférát képviselő szervezetek. Ennek a konzorciumnak a vezetője lett az Önkormányzat, mely egy uniós projekt keretében kapott összesen 750 millió forintot. Ám ennek egy része a munkaszervezetet finanszírozza, másik jelentős tételéből pedig címzett módon a Kölyökvár, részlegesen a Robinson domb és az Alvégesi Művelődési Ház felújítása zajlik majd.

A közösségépítés a cél

A nagyobbik hányadra, összesen 402 millió forintra pályázhatnak nyíregyházi közösségek, 500 ezer forint és 20 millió forint közötti támogatási összegekkel

– tájékoztatta szerkesztőségünket Hajnal-Ujhelyi Rita, a projekt menedzsere.

A pályázatainknak az a célja, hogy Nyíregyháza egy vonzó, fiatalos város legyen, ahol erős közösségek élnek, otthonos, élettel teli közösségi tereken, ahol olyan vonzó programokat szerveznek, ahol minden generáció jól érzi magát. A konkrét célcsoport a civil szervezetek, a nonprofit szervezetek, a közszférában működő szervezetek és gazdasági társaságok.


Ezekre lehet például pályázni

Mint megtudtuk, mind az öt, ezt lefedő pályázati kiírást meghirdették, sokra már be is futottak a magas színvonalú helyi támogatási kérelmek. A fő cél mindegyik esetben a helyi közösségek illetve közösségi terek fejlesztése. Eltervezhetik például saját irodájuk, bázisuk létrehozását, fejlesztését, játszóteret építhetnek vagy épp játszósarkot alakíthatnak ki vagy egy másikban közösségi célú rendezvényeket valósíthatnak meg, amelyek kulturális, sport, vagy szemléletformáló jellegűek.

Érdemes mielőbb beadni

A beadott támogatási kérelmeket szakaszosan értékelik és ítélik oda a forrásokat. – A pályázatok benyújtására folyamatosan van lehetőség, a végső határidő május 15-e. Viszont arra buzdítanám a potenciális pályázókat, hogy figyeljenek az értékelési határnapokra, mert amennyiben egy értékelési határnapig beérkezik annyi és olyan pályázat, ami támogatásra méltó és kimerítik a támogatási lehetőségeket, akkor a pályázati felhívást lezárjuk.

Itt lehet érdeklődni

Tehát, bár összességében a végső határidő május 15.; érdemes mielőbb cselekedni. További információk kérhetők a szervezet irodájában személyesen, a Polgármesteri Hivatal „A" épületében, vagy a clldnyiregyhaza.hu oldalon és a nyiregyhaza.hu városi webportálon.

Szerző: Tarczy Gyula