17 millió forintos fejlesztéseket adtak ma át a Móricz Zsigmond Általános Iskolánál
Fotó: Szarka Lajos

Teljesen új, modern járólap fogadja a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskolába betérő gyerekeket, szülőket és pedagógusokat. A fenntartó Nyíregyházi Tankerületi Központ több mint 14 millió forint, saját forrásból valósította meg az 1983-ban átadott épület aulájának és folyosójának burkolatcseréjét; emellett megszépültek a folyosói falburkoló lambériák is a Virág utca 65. szám alatti intézménynél.

Illés Zoltán Imre intézményvezető hozzátette:

A 60 szám alatt van egy tornaszobánk, annak az épületnek a falát kellett javítani, hiszen omladozott. Szerencsére ezt is sikerült megoldani az elmúlt időszakban – a felújítások összesen közel 17 millió forintból valósultak meg.

Az iskolai ünnepségeknek és rendezvényeknek is helyet biztosító közösségi tér most már méltó az iskolában zajló színvonalas oktató- és nevelőmunkához.

A fenntartó Nyíregyházi Tankerületi Központ tankerületi igazgatója beszédében kiemelte, az elmúlt időszakban saját forrásból közel 315 millió forintból fejlesztették a Központ fenntartásában működő, nyíregyházi köznevelési intézményeket. Gaszperné Román Margit kiemelte:

A Nyíregyházi Tankerületi Központ, mint fenntartó nagyon örül annak, hogy ilyen fejlesztéseket, felújításokat tud megvalósítani az iskolákban. A Móricz Zsigmond Általános Iskola itt, a déli városrészben működik és egy nagy iskolának számít, hiszen 434 tanulója van a 19/20-as tanévben. Úgy gondolom, hogy mindenki megelégedéssel fogadja, hogy a tanulók komfortosabb, esztétikusabb körülmények között tanulhatnak most már itt.

A fejlesztéseket ünnepség keretében adták át; jelen volt dr. Rákóczi Ildikó önkormányzati képviselő is.

Mind a városvezetés számára, mind képviselőként, számomra is nagyon fontos, hogy ebben az iskolában ilyen mértékű fejlesztés történt. Megújult az aulának a padlózata és a lambériák is. Számunkra fontos, hogy az iskolába járó gyerekek komfortos és kényelmes környezetben tanulhassanak.

A jelentős fejlesztés részeként a hátsó udvari járda is megújult, közel 1,8 millió forintból új térkőburkolatot kapott. A nyári karbantartás során pedig tisztasági festést, villanyszerelési munkálatokat is végeztek a Móricz iskolánál.