140 új munkahelyet teremt az Eissmann-csoport Nyíregyházán – Ma jelentették be Budapesten

Norman Willich, az Eissmann-csoport pénzügyi vezetője elmondta, hogy a nyíregyházi gyár eddigi tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy folyamatosan bővítik magyarországi telephelyüket, és mostani beruházással további 140 új munkahelyet hoznak létre.

Magyar Levente kiemelte, Kelet-Magyarország a magyar fejlesztéspolitika középpontjában áll, 2019-ben is arra törekednek, hogy minél több hasonló színvonalú beruházás valósuljon meg a térségben és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Az államtitkár kifejtette, a magyar gazdaság gerince az ipar, azon belül is az alapvetően a német kötődésű autóipar, és ez az ágazat adja majd az idén az ipar növekedés jelentős részét.

Elsődleges szempont, hogy Magyarországon magas hozzáadott értéket termelő munkahelyek jöjjenek létre, illetve a meglévő munkahelyek termelékenysége növekedjen.

 tette hozzá.

Magyar Levente hivatkozott a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara tavalyi felmérésére, amely kimutatta, hogy a Magyarországon működő német vállalatok 87 százaléka jó döntésnek tartotta itteni beruházásait, és további befektetésben gondolkodnak.

Ez azt is mutatja, hogy a magyar gazdaság jó pályán van.

– mondta.

A KKM államtitkára kitért arra, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében további jelentős beruházások várhatók, a befektetési ügynökség jelenleg 11 befektetésről tárgyal, ezek megvalósulása újabb több száz millió euró beruházást, jelentős hozzáadott értéket előállító munkahelyeket jelent majd.

Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere üdvözölte az Eissmann cég beruházását, amely szerinte a német vállalat hosszú távú elkötelezettségét is mutatja Magyarország és a város iránt.

A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA honlapján közzétett tájékoztatás szerint a prémium autóipari belső elemek gyártásában vezető szerepet betöltő, németországi központú Eissmann Group Automotive árbevétele a legutóbbi pénzügyi évben elérte a 470 millió eurót, a társaság 12 telephelyen összesen mintegy 5000 munkavállalót foglalkoztat.

Az Eissmann nyíregyházi gyártóegysége volt a vállalat első Németországon kívül felépült termelő központja 1997-ben, és a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően azóta is kiemelt helyen szerepel a termelési struktúrában: fröccsöntési, sebességváltó-alkatrész és vezetőoldali légzsák technológiai központként 24 milliárd forintos árbevételt ért el 2017-ben, az üzem több mint 700 főt foglalkoztat.

A most bejelentett fejlesztés eredményeként 7700 négyzetméterrel bővül a gyártási terület, valamint új gépek beszerzése is megvalósul, melyek eredményeként 140 munkahely jön létre a következő években.

– közölte a HIPA.

 

Forrás: MTI / magyaridok.hu