12. helyen a  Bánki Team – Fantasztikus bánkis siker az őrült nyírádi futamon!

A fantasztikus 12. helyezést érte el a nyíregyházi Bánki Donát Műszaki Középiskola csapata a nyírádi 24 órás rallycross versenyen. Az iskola alapítványa Vályi Istvántól kapott egy autót, amit a tanárok és diákok közösen készítettek fel a megmérettetésre és a derbin is tanár-diák team állta a sarat. A bánkisok a legfiatalabb csapatnak járó különdíjat is elhozták és páratlan módon egyedüli középiskolaként vettek részt az őrült futamon.    

Megtapsolták a Bánki csapatát a 24 órás nyírádi verseny után. Meg is érdemelték az ünneplést. A 27 fős stáb, tanárok és diákok közösen, időt és energiát nem kímélve, fantasztikus eredményt értek el. 85 csapat közül a Bánki Team 12. helyen ért célba Nyírádon. Egy 1991-es évjáratú Volvo 940-est készítettek fel a nagyszabású versenyre. Szinte el sem hitték az eredményt, mert a szándékuk csupán az volt, hogy az autó és stáb bírja ki az embert és gépet próbáló futamot.

Zúgott a taps az alma materben is

Több száz bánkis diák ünnepelte a raliverseny résztvevőit csütörtök délelőtt az alma mater aulájában. A csapat tagjait egyenként köszöntötték és bemutatták, hogyan készült el 3 hónap alatt a raliautó és milyen volt átélni a versenyt.  Az is kiderült, hogy egy 17 fős technikai személyzet dolgozott azon, hogy a jármű bírja a megpróbáltatásokat és 10 sofőr vezette a gépet a 24 óra alatt. A 22 éves Nagy Zsolt, bánkis öregdiák kétszer is vezette a futam alatt a járművet. Azt mondta, nagyon élvezte a versenyt.

Igazából el volt osztva ki mennyit vezet, mindenki két órát vezetett. Én vezettem reggel, Vaskó Dominik után, aztán én hoztam be a Volvót a célba. Hatalmas élmény volt, életre szóló élmény és köszönöm szépen a Bánkinak, hogy ezt nekem megadta és versenyezhettem velük.

– mondta el Nagy Zsolt.

A bánkisok a legfiatalabb csapatnak járó különdíjat is elhozták Nyírádról. A sikerük azért is páratlan, mert középiskolaként csak ők indultak a versenyen.

Rendkívül összehangolt csapatmunka kellett ahhoz, hogy ezt az eredményt elérjük. Odatették magukat mind a szerelőink, mind a sofőrjeink és folyamatos ébrenlét mellett, a legmagasabb technikai színvonallal sikerült elérnünk ezt az eredményt.

– tette hozzá Pásztor Tamás, a Nyíregyházi SZC Bánki Donát Műszaki Középiskola és Kollégium műszaki oktatója.

Újabb álmokat szőnek

A tervek szerint a viseltes Volvót a megpróbáltatások után nyugdíjazza a Bánki Team, de ez nem jelenti azt, hogy a középiskolásoknak ez lett volna az első és utolsó versenyük. Új géppel szeretnének indulni a következő megmérettetésen, de ha másképp nem megy, akkor jó az öreg a háznál alapon, ismét kezelésbe veszik és ezzel vágnak neki a következő 24 órás derbinek.