Megújul a Szabadtéri Színpad

                                                                                                                                         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kedvezményezett neve:
Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata

A projekt címe:
Nyíregyházi Szabadtéri Színpad rekonstrukciója és a „Kiserdők” területének funkcionális bővítése

A szerződött támogatás összege:
1 150 millió forint

A támogatás mértéke:
100 százalék

A projekt tartalmának bemutatása:
A projekt célja a Nyíregyházi Szabadtéri Színpad rekonstrukciója és a „Kiserdők” területének funkcionális bővítése által elsődlegesen a városi közterületek környezettudatos, család- és klímabarát megújítása, azaz, hogy a beavatkozások területei alkalmasak legyenek a családok és fiatalok számára szabadidejük hasznos eltöltéséhez, miközben a környezeti fenntarthatóság követelményei érvényesülnek és a városi zöld környezet fejlődik.

A projekt keretén belül egyrészt a Szabadtéri Színpad teljes területének rekonstrukciója valósul meg, mely magában foglalja a büfék, a rózsakert, a vezérlőépület, a nézőtér, a színpad felújítását, valamint egy új gazdasági épület építését, ahol raktárak és a színészek öltözői kapnak helyet. A fejlesztés lehetővé teszi, hogy a város központjának egyik legfontosabb kulturális eleme a mai kor elvárásainak megfelelő szintű rendezvények lebonyolítására alkalmas legyen.

Mind a színházat szerető közönség, mind pedig a színpad közvetlen közelében élők igényeit alapul véve került megtervezésre a Színpad rekonstrukciója. Ez alapján a mai kor igényeinek megfelelő hang-, fény- és színpadtechnikai eszközök fogják kiszolgálni a létesítmény vendégeit. A tervek között szerepel egy akusztikai falrendszer megépítése is, amely az előadások közben a zajterhelés csökkentését segíti elő. Az építészeti fejlesztésen és a modern berendezéseken felül pedig fa- és növénytelepítési fejlesztés is megvalósul a projekt keretében.

A projekt részeként másrészt a város egy szintén közkedvelt rekreációs területének, a „Kiserdőknek” a funkcionális bővítése is megvalósul. A tervezett fejlesztés magában foglalja a zöldfelület megújítását, városklíma ellen árnyékoló lombhullató, többszintes zöldfelületek létesítését, öko-akadálypálya és játszópark kialakítását.

A projekt azonosító száma:
TOP-6.3.2-16-NY1-2017-00001

 

Látványtervek: