Új pihenőpark várja a kikapcsolódni vágyókat a belvárostól pár perc sétára!

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata még 2017-ben 100%-os intenzitású TOP-os pályázatot nyert, amelynek keretében megújult a Szabadtéri Színpad, most pedig megvalósult a város közkedvelt rekreációs területének, az úgynevezett „Kiserdőknek” a funkcionális bővítése.

A Nyíregyházi Televízió stábja múlt héten, az első decemberi havazás után forgatott a Mák, a Géza, a Nefelejcs és a Hunyadi utcák által határolt területen:

Pató István, a Polgármesteri Hivatal városfejlesztési és városüzemeltetési osztályvezetője elmondta:

Akik a környéken élnek, nagyon jól tudják, hogy az a terület tipikusan a Bujtosi városrészre jellemző vizesebb terület volt. Így voltak olyan időszakok, amikor nemcsak az erdős rész, hanem a játszótér egy része is vízben állt – tehát nem mindig volt ideális 'játszótéri célra', amire szántuk, most viszont megemeltük a területet, homokágyazatot, egy 'szivárgó rendszert' kapott, így gyakorlatilag elvittük a játszótéri részről a vizet. Persze a játszótér melletti erdős rész megmaradt, sőt rendbe tettünk a projekt kapcsán és olyan játszótéri elemek kerültek oda, ami azt gondolom, hogy a mai kor elvárásainak megfelelő, EU-s szintű, minősítésű játszószerek, amiket szerintem fognak szeretni az ott lakók.

A játszótértől gyalogút vezet a kiserdőig, ott csatlakozva az erdőn átvezető ösvényhez – a játszóteret és a gyalogutat fasorok, facsoportok és cserjesorok veszik körül.

A Kiserdőknek is nevezett részt funkcionálisan is bővítették, több mint 50 millió forint uniós támogatással. Csúszdás mászóvár, fészek- és forgóhinta, modern rugós játékok, mérleghinta, valamint kötéllabirintus és pihenőpadok is várják a kikapcsolódni vágyókat, elsősorban gyermekeket és családtagjaikat. A vagyonvédelemről pedig térfigyelő kamerák gondoskodnak.