Závaczki Bálint lett a legjobb magyar játékos

2022.06.21.-06.23-ig került megrendezésre az I. Nyílt Hungarian Tour a Zalacsányban lévő Zala Springs Golf Resort pályáján, mely nem csak a hazai golf elitet mozgatta meg, de Horvátország, Hollandia, Lettország, Németország, Románia és Svájc pluszos hendikeppel érkező játékosait is szép számban vonzotta. A Texas A&M Commerce egyetemről nyári szünetet itthon tartózkodó Závaczki Bálint egy rövid pihenést követően indult el a hazai versenyen a Pannónia Junior Akadémia játékosaként.

Számos nemzetközi játékos is nevezett a versenyre, ennek köszönhetően Bálint HCP-je a 7. volt a rangsorban. Az első napon az erős szél nehezítette a pályát a játékosok számára. A második és harmadik napon a pálya nehézségei mellett a hőséggel kellett megküzdenie a játékosoknak. Az első napi gyengébb kezdésnek köszönhetően Bálint a 6. helyről várta a folytatást. A harmadik napon egy bravúros -2 es eredménnyel Bálint a legjobb magyar eredményt és nemzetközi 3. helyezést küzdötte ki magának (+4, +2, -2). 


Az első félév sikeres lezárása után, a második félévet is sikerült 4.0 GPA eredményre, azaz kitűnőre teljesítenie. Az idei nyári szünet a további versenyek mellett rendszeres edzésről és a pihenésről fog szólni Bálint számára.