Wing Tsun szeminárium - Töretlen a népszerűsége a harcművészeti ágnak

Wing Tsun Kung Fu szemináriumot tartottak Nyíregyházán. Ezúttal is a kelet-európai főinstruktor tartott edzést a növendékeknek. A harcművészeti ág továbbra is népszerű a megyeszékhelyen. 

Máday Norbert évente több alkalommal tart szemináriumot az ország különböző városaiban. A Wing Tsun Kung Fu kelet-európai főinstruktora tavaly a járvány miatt nem tarthatott edzést, most viszont újra irányíthatta a növendékeket. 

- Ez a közösség erősebb annál, hogy egy világjárvány megingassa. A növendékek és a mesterek is dolgoznak, és bízunk abban, hogy jövőre újra nagyobb rendezvényeket is tarthatunk - mondta Máday Norbert kelet-európai főinstruktor. 

A járvány alatt egy ideig személyes edzéseket nem lehetett tartani, online viszont folyamatos volt az oktatás. A mostani szemináriumon viszont gyakorolhatták a növendékek az egyes mozdulatokat. 

- Si-Futól csak tanulhatunk, és ez a cél a mostani szemináriumon is. Örülünk, hogy újra személyesen tarthat órát. Nyíregyházán népszerű a harcművészeti ág, folyamatosan fejlődnek a növendékek a város egyetlen Wing Tsun iskolájában - mondta Kulcsár Róbert mester.  

A Wing Tsun edzésen gyakran egész családok részt vesznek. A szülők és a gyermekeik együtt gyakorolnak, és így volt ez a szemináriumon is, 

- Fontos a példamutatás a szülő részéről. Ha a gyerek azt látja, hogy apa edzésre jár, és nem a tévé előtt fekszik, akkor számára is természetes lesz az, hogy mozogni jár majd. A Wing Tsun apáról fiúra, vagy apáról leányra száll - mondta Dr. Tóth Tamás mester.  

 A Wing Tsunt egy apácanő fejlesztette ki, így a mozdulatok könnyen elsajátíthatók nők számára is. Egy esetleges támadás esetén így megvédhetik magukat. Nyíregyházán a Harcművészek Házában egy külön helyiséget alakítottak ki, ahol rendszeresen tartanak kung fu oktatást.