Wesselényis tanár munkáját ismerték el – Orosz Tamás kapta az Év tanára címet

„A pedagógus pálya művészet, értékeket közvetítő hivatás” – erről beszélt Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztos az Év tanára díjak átadóünnepségén, Budapesten szombaton.

„A gyerekek az iskolában tapasztalhatják meg a közösséget, mit jelent egy közösség tagjának lenni, ezért is nagy a tanárok felelőssége” – hangoztatta a miniszteri biztos.

A Nemzetpolitikai Államtitkársággal és a Bethlen Gábor Alapkezelővel együttműködve külhoni magyar pedagógusokat is jelöltek a különböző pedagógusszervezetek és diákközösségek a Középsuli.hu ifjúsági lap által alapított Év tanára díjra. Az Év tanára anyagi és erkölcsi elismerésben részesül, valamint megkapja a gravírozott Év tanára kitüntetést.

A jelölteket egyetemi oktatókból álló szakmai bizottság értékelte, és a diákok is voksolhattak a legnépszerűbb középiskolásoknak szóló portál felületén.

2020-ban az Év tanára címet Orosz Tamás kapta, aki a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Technikum és Kollégium testnevelés tanára. Véleménye szerint a tanár-diák viszony az oktatás Szent Grálja, nagyon fontos megérteni a diákok lelkivilágát, beszélgetni velük, segíteni nekik, mert soha nem fogják elfelejteni ezeket a pillanatokat.