Visszatérnek a veszélyhelyzet előtti nyitvatartási rendhez a piacok
Fotó: Illusztráció

A NYÍRVV Nonprofit Kft. az alábbi közleményben ismerteti, hgogyan változik a nyíregyházi piacok nyitvatartási ideje. 

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a NYÍRVV Nonprofit Kft. üzemeltetésében lévő piacok – a 10/2021.(IV.23.) GT/NYÍRVV Nonprofit Kft. számú határozata értelmében – a veszélyhelyzetet megelőző szabályozásnak megfelelő nyitvatartási rend szerint üzemelnek 2021. április 24. napjától.

Azaz a veszélyhelyzet ideje alatt is üzemelő zöldség-gyümölcs és virágpiacokon túl a Jósavárosi Régiségpiac, az Örökös Piacon a Használt RuhaBörze, a Kertvárosi Piacon a KisállatBörze és a Búza téri Piacon a BabaBörze, valamint a Tokaji út 4. szám alatti Autópiac 2021. május 2-tól a veszélyhelyzetet megelőző rend szerint üzemelnek.

2021. április 24-ét követően minden városi piacon továbbra is kötelező a maszkhasználat, valamint a 1,5 méteres védőtávolság betartása. A továbbra is fennálló járványhelyzet miatt Társaságunk a piacokon az árusító asztalok és egyéb árusítóhelyek kiosztásánál lehetőség szerint az 1-1,5 méteres távolságot biztosítja.

A piacok területén belül működő vendéglátó tevékenységet folytató üzletek, büfék nyitva tarthatnak, azonban helyben fogyasztó vendéget csak és kizárólag a kültéren elhelyezett teraszrészeken fogadhatnak. A vendéglátóhelyek belterében és a Piaccsarnokban a Kormány ezzel ellentétes döntéséig csak az étel elvitele céljából lehet tartózkodni.

Forrás: NYÍRVV