Visszajutni az A csoportba!
Visszajutni az A csoportba, ez a Nyíregyházi Kosárlabda Klub legfőbb célkitűzése a 2016/17-es szezonra. Ebben a munkában elsősorban a nyíregyházi játékosokra számítanak. A témában tartott sajtótájékoztatón továbbá ismertették a "Merj Te is nagyot álmodni" kampány részleteit is.

A Nyíregyházi Kosárlabda Klub a 2016/17-es szezonban a B csoportban kezdi meg a küzdelmeket. A kialakult játékoskeretet, melyben főleg a nyírágyházi sportolókra számítanak, valamint a Klub célkitűzéseit sajtótájékoztató keretében ismertették. 

– Vannak már terveink, hogy mit szeretnénk elérni. Igazából a 16/17-es évnek az lenne a legnagyobb célkitűzése, hogy a csapatunk stabilan működjön és meg tudjuk teremteni egy olyan csapat alapjainak a lerakását, akik rövid időn belül visszajuthatnak az A csoportba – mondta Sitku Ernő, a Nyíregyházi Kosárlabda Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

 

Farkas marad

 

A sajtótájékoztatón jelen volt Fazekas Csaba U18-as válogatott játékos is, aki több neves klub felkérése ellenére mégis marad a nyíregyházi csapatban. 

– Több helyre is hívtak, de mégis azt gondoltam, hogy itt kellene maradnom, mert azt a felkészülést amit itt kaptam és most is fogok, azt szerintem más klubok nem tudnák utánozni. Bízom benne, hogy tudom segíteni a klubot és a sportcentrumot és szeretnék ennek érdekében mindent megtenni.

 

Kampány az utánpótlásért

 

Az eseményen elhangzott, "Merj te is nagyot álmodni" címmel kampányt indít a Nyíregyházi Kosárlabda Klub, amelynek célja, hogy a városban játszó tehetséges fiatalokat Nyíregyházán tartsák és a helyi kosárlabdaklubhoz csábítsák. Sitku Ernő hozzátette, várják azon oktatási intézmények vezetőinek jelentkezését is, akik szeretnének kosárlabda-oktatást indítani iskolájukban.

Piszár Tünde

(Fotó: internet)