VIP mozi a Szindbádban: az E.T.-vel indult a vetítés és a Top Gunnal folytatódik

6x5 párnázott és dönthető szék, vacsora és mozis nasi, családi vagy közösségi vetítés az, amit kínál a Szindbádot üzemeltető Móricz Zsigmond Színház a VIP mozi nézőinek. A két ünnep között az E.T.-vel indult a program, majd január 26-én a Top Gun második része lesz műsoron.

A Szindbád Színháztörténeti Múzeum egyik attrakciója a VIP mozi, mely a téli szünetben nyitott.

Az E.T. – A földönkívüli felújított verziója után, január 26-én a Top Gun lesz soron. A folytatással kapcsolatban egyelőre bizonytalanok a szervezők, csupán havi néhány alkalmat hirdetnek meg.

„Egy kicsit hiánypótlónak gondoltam ezt a VIP mozit. Budapesten nagyon népszerűek ezek a kis létszámmal működő, és extra szolgáltatásokat nyújtó mozik. Mivel minden adott volt, hogy itt kialakítsunk egy ilyen mozit, ezért úgy gondoltam, hogy talán a nyíregyházi közönségnek, Nyíregyháza lakóinak is kedveskedhetnénk egy ilyen mozival. Szerencsére a két ünnep közötti bemutatkozás jól sikerült, szinte azonnal elkapkodták a jegyeket. Sőt, amit most januárra meghirdettünk, úgy láttam, hogy egyik alkalommal telt házzal, másik alkalommal pedig néhány jegyet leszámítva sikerült megtölteni”

– tájékoztatott Kirják Róbert, a Móricz Zsigmond Színház igazgatója. 30 jegy esetében nagy profitra nem lehet számítani, az alapvető cél az, hogy az épület és az intézmény jobban bekerüljön a köztudatba. Ha majd heti 5-6 vetítés lehetséges, akkor rentábilis lehet a Szindbád mozi működése. A téli ünnepek környékén arra is volt példa, hogy családi eseményt ünnepeltek, családi vetítés keretében a Szindbád moziban.

„A filmeket leginkább az elmúlt évek sikerfilmjeiből választjuk. Első alkalommal az E.T. – A földönkívüli volt látható, ami bár egy 40 éves film, most egy felújított változat készült belőle. Illetve a Top Gun második részét, a Mavericket láthatják majd januárban. A következő hónapokban is a 2022–23-as évből szeretnénk majd válogatni. De vannak olyan terveim, hogy egy-egy kultuszfilmnek a bemutatását is megcsinálnánk, akár Bud Spencer-esteket, akár Star Wars-esteket szerveznénk, családi filmeket is számításba veszünk, akár animációs filmeket, tehát rengeteg lehetőség van ebben a moziban, és majd meglátjuk, hogy melyik irány az, amit a legjobban szeret a közönségünk”

– mondta az igazgató. Néhány hónapig esetleges a műsorrend, majd a bevezetés után kiderül a közönségigény, és akkor jöhet a rendszeres program, mely nyilván a hétvégi napokon indul első körben.  A mozijegy mellé a Szindbád Színháztörténeti Múzeum kávézójában elfogyasztható 3 fogásos, svédasztalos vacsora áll vetítés előtt a vendégek rendelkezésére, és korlátlan mozis nasi, popcorn, üdítő és persze nachos. A jegyeket a színház online felületén és a Jegyirodában is megvásárolhatják.