Villámlás kísérheti a hózáporokat
Fotó: Illusztráció

Kedden több órára kisüt a nap, majd újabb frontális felhőzet érkezik. Elszórtan várható zápor, hózápor, helyenként az ég is megdörrenhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 10 fok között valószínű.

Kedden felhőátvonulások mellett általában több órára kisüt a nap, majd késő délután északnyugat felől újabb frontális felhőzet érkezik. Elszórtan várható zápor, hózápor, helyenként az ég is megdörrenhet – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az északnyugati szél sokfelé lesz erős, amelyet főként az Észak-Dunántúlon és a középső országrészben viharos széllökések kísérnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 10 fok között valószínű. Késő estére -2 és +3 fok közé hűl le a levegő.

Este a frontális felhőzet hajnalra délkelet felé elhagyja hazánkat, mögötte átmenetileg csökken, vékonyodik a felhőzet. Elszórtan lehet havazás, havas eső, eső. Az északnyugati, nyugati szél az ország nagyobb részén (a Délnyugat-Dunántúl kivételével) megélénkül, olykor erős lökések is előfordulhatnak.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és +3 fok között alakul, a kevésbé szeles délnyugati és északkeleti megyékben mérhetjük az alacsonyabb értékeket.

 

Forrás: hirado.hu