Viharkárok – Kidőlt fák miatt érkezett a legtöbb segélykérés a katasztrófavédelemhez
Fotó: Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Hétfőn kora este nagy esővel, helyenként jéggel és erőteljesebb széllel érte el Nyíregyházát és térségét a vihar. Úttestre, villanyvezetékekre dőlt fák, nagy méretű leszakadt faágak miatt érkezett a legtöbb segélykérés a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz.

 

– Tegnap kora este többek között jelentős csapadékmennyiséggel, valamint erős széllel érte el Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyét is a vihar. Úttestre, valamint villanyvezetékekre dőlt leszakadt faágak miatt érkezett a legtöbb segélykérés a katasztrófavédelemhez. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók hét helyszínen végeztek műszaki mentést a viharkárok után. Többek között a vármegyeszékhelyen a Zsurló, valamint a Tó utcába vonultak, de a környékbeli Nyírtelek és Nagycserkesz településeken is végeztek műszaki mentést a nyíregyházi hivatásos tűzoltók – tájékoztatott Rutkai-Dér Vivien tűzoltó főhadnagy, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság javaslata szerint vihar után érdemes körbejárni az otthonunkat és felmérni a keletkezett károkat. Ha sérült a közműhálózat, értesítsük a szolgáltatót, azonban az elszakadt elektromos vezetéket ne közelítsük meg, ilyen esetben azonnal hívjuk a 112-es segélyhívó számot.