Futófesztivál – Harmadik alkalommal szervezik meg a rendezvényt

Harmadik alkalommal szervezik meg idén a Nyíregyházi Futófesztivált, melyre már több százan jelentkeztek. A nagyszabású esemény célja, hogy az egészségük megőrzése érdekében megmozgassa a nyíregyháziakat. 6 táv közül lehet választani, melyek között az egyik az 1 km-es VIDOR jótékonysági kör, mely a Leukémiás Gyermekekért Alapítványt támogatja.

 

Idén is megrendezik a Nyíregyházi Futófesztivált. Augusztus 26-án a jelentkezők részt vehetnek egy motivációs esten, ahol szakemberek és sportolók előadását lehet megtekinteni, 27-én pedig futóversenyt tartanak. A távok változatosak: 1 km gyermektáv, 5 km, 10 km, valamint félmaraton, melyet egyénileg, párban, vagy trióban lehet teljesíteni. Szintén 1 km-es a jótékonysági kör is.

 „A jótékonysági távra az lenne az álmunk, hogy aki részt vesz a futóversenyen, mindenki ott legyen a jótékonysági távon. Az egész eseményt a jótékonysági távval zárjuk, ez egy 1 km-es jelképes karika. Lehet sétálni, kocogni, tolni a babakocsit, lényeg, hogy felhívjuk mindig egy fontos ügyre a figyelmet. Idén a Leukémiás Gyermekekért Alapítványt támogatjuk. Bízunk abban, hogy minél több kommunikációs stratégiával, illetve anyagi összeggel tudjuk őket támogatni” – mondta el dr. Bana Richárd, a Nyíregyházi Futófesztivál szervezője.

 

Már 3. alkalommal rendezik meg a sportos eseményt, a szervezők célja, hogy az egészségük megőrzése érdekében megmozgassák a nyíregyháziakat, hasznos programot kínáljanak számukra.

 

 „Azt látjuk – egy tavalyi kutatás alapján is –, hogy Magyarországon nem annyira szeretnek sportolni. Egy eurobarométeres felmérés alapján a magyarok – 15 év fölöttiekről beszélünk – négy százaléka fut rendszeresen, ami azt jelenti, hogy hetente háromszor kimegy sportolni. Ha másik irányból közelítjük meg, akkor pedig 59% abszolút semmit nem sportol. Orvosként azt látom, hogy az inaktív életmód mellett még van egy komoly elhízási ráta, és a praxis munkában nincs 5–10 perc, hogy egy komoly életmódváltás tanácsadást folytassunk. Ezáltal elkezdtünk szervezni közösségi futást, minden hétfőn este hattól az Erdei Tornapályán – ez a Mozdulj Nyíregyháza! programsorozatnak is szerves része évek óta” – emelte ki dr. Bana Richárd.

Az országban egyedülálló módon egy nagy önkéntes csapattal várják a szervezők a futókat. Az interjú készítésének időpontjáig 140 önkéntes regisztrált, ez a létszám akár 170-re is emelkedhet. A nevezésről, a távokról, valamint az esemény időrendjéről a nyiregyhazifutofesztival.hu oldalról lehet tájékozódni.