Strandfoci Fesztivál – Tizenegyedik alkalommal rendezik meg a népszerű tornát
Fotó: Szarka Lajos

Tizenegyedik alkalommal rendezik meg július 20-a és 23-a között az ország egyik legnagyobb négynapos tornáját az Aquarius Élmény- és Parkfürdő területén. A Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. és a Nyíregyházi Sportcentrum közös szervezésében Nemzetközi Női-Férfi Pénzdíjas Strandfoci Fesztivált tartanak, melyen a nevezők a Fatum Property Kupáért versenyeznek majd. A kedd délelőtti sajtótájékoztatón elhangzott, a rendezvény számos turistát vonz Nyíregyházára.

 

Idén július 20-a és 23-a között rendezi a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. és a Nyíregyházi Sportcentrum a Nemzetközi Női-Férfi Pénzdíjas Strandfoci Fesztivált, mely az ország egyik legnagyobb négynapos tornája, helyszíne pedig az Aquarius Élmény- és Parkfürdő lesz. A kedd délelőtti sajtótájékoztatón elhangzott, számos turista érkezik a programra a városba, a nevezők között pedig külföldi csapatok is vannak.

– Ennek a rendezvénynek azon túl, hogy van egy vidámság, szabadság és sport jellege, nekünk komoly marketing erővel rendelkezik. Már külföldről is jönnek nevező csapatok, vannak visszatérők, akik jártak már itt, láttak pár meccset és kedvet kaptak a nevezéshez. Szállásokat foglalnak, étkeznek, igénybe vesznek különféle szolgáltatásokat, és ettől jó egy rendezvény, ha valóban megjelenik benne a turisztikai jelleg is – emelte ki Podlovics Lajos, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója.

Idén Nyíregyháza mellett négy vármegyéből és Szlovákiából is érkeznek csapatok. A torna csütörtökön a négy női csapat küzdelmével kezdődik, majd délután a harminckét nevezett férficsapat is pályára lép.

– Fantasztikus mérkőzésekre számíthatunk most is, hiszen a 11 év alatt, akik kilátogattak a rendezvényre, mindig jól érezték magukat. Most is 32 férficsapat vesz részt a tornán, négy megyéből, valamint Nyíregyházáról, Szabolcs megyéből 14 településről és Szlovákiából is érkezik egy csapat két autóbusszal. Csütörtökön kezdünk 10 órától a női tornával, 13 órakor lesz az eredményhirdetés. Majd 14 és 17 órától is versenyeznek, pénteken ugyanígy 14 és 17 órai kezdettel, aztán szombaton nagy eseményre készülhetünk, nagyon jó csapatok mérkőznek meg egymással, egészen késő estig játszanak majd. Szombat estére pedig kiderül, hogy melyik az a 16 csapat, amelyik az egyenes kieséses döntőbe kerülhet. Vasárnap reggel 8 órától kezdődik, és majd 16 óra körül fogunk végleges eredményt hirdetni a tornán – mondta el Dajka László, a Nemzetközi Női-Férfi Pénzdíjas Strandfoci Fesztivál főszervezője.

Dajka László, a torna főszervezője a sajtótájékoztatón köszönetet mondott a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt.-nek, hogy méltó környezetet biztosít a rendezvény számára. Az itt felépített pálya alkalmas akár nemzetközi mérkőzések lebonyolítására is, arról már ne is beszéljünk, hogy az ország legszebb strandja fogadja a résztvevőket. Idén a főszponzor felajánlásából egy új labdát is kipróbálhatnak a játékosok, amely könnyebb, kialakítása miatt pedig jobban tapad, így előnyt jelenthet majd a tornán.

– Egy olyan rendezvény előtt állunk, amit 11. alkalommal fogunk megrendezni. A híres-neves strandfoci bajnokságot, ahol a régión kívül külföldi csapat is részt vesz majd. Nagyon fontos szerepet játszik a sportélmény mellett az is, hogy rengeteg idelátogató vendég érkezik ez alkalomból Nyíregyházára, a Parkfürdőbe, így el tudjuk vinni a hírét ennek a remek helynek. Már márciusban elindult a nevezési lehetőség, és akkor a csapatok, akik nem nyíregyháziak, már foglaltak szállásokat, úgyhogy azt gondolom, ezen a hétvégén meg fog növekedni a vendégéjszaka száma és a Parkfürdő létszáma is – hangsúlyozta Kőhalmi Richárd, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője.

Idén is nagy érdeklődésre számítanak a szervezők, az időjárás-előrejelzések alapján pedig igazi strandidő várja majd az indulókat. A 11. Nemzetközi Női-Férfi Pénzdíjas Strandfoci Fesztiválon külön díjazzák majd a torna gólkirályát, a legjobb kapust és mezőnyjátékost.

Kapcsolódó galéria

Strandfoci Fesztivál 2023 beharangozó