Vereség Balatonfüreden - Kikaptak a röplabdások

Fontos mérkőzést játszott Balatonfüreden a Szent Benedek ellen a női röplabda Extraligában a Fatum Nyíregyháza.

 Marija Cicic blokkjával indult a meccs, mely a harmadik hely szempontjából nagy jelentőséggel bírt. Lelkesen játszottak a mieink, 7-5-nél két ponttal vezettek, jók voltak a támadások szélről és középről egyaránt. Sőt, Pintér Andrea ászt nyitott, majd Nikola Radosová bombája után 8-12 volt az állás. A szezon egyik legjobb játékát nyújtotta ekkor a Fatum, Ralitsa Vasileva bombáira nem volt ellenszer, és növelte előnyét a Nyíregyháza. A végjáték  izgalmas volt, de végül nyerte az első szettet Németh Szabolcs együttese. 

A második játszma is nyírségi pontokkal kezdődött, Katarina Glavinic is többször eredményes volt.  Egy vitatott szituáció kicsit kizökkentette a mieinket, így 5-5-nél egyenlített a házigazda, majd fordított is. Az időkérés sem használt, hullámvölgybe került a csapat, így cserékkel próbálkozott a Nyíregyháza trénere. Ez átmenetileg használt, de végül nyerte a szettet a Szent Benedek, és egyenlített. 

A harmadik felvonás 4-1-el indult, és sokáig maradt is a három pontos füredi előny. Sok volt ekkor a rontott nyitás mindkét oldalon. A játszma derekán hat ponttal vezetett a Szent Benedek, jó nyitásaik után rendre pontot szereztek a hazaiak, miközben a mieink ütései pontatlanok voltak. Nyerte a Balatonfüred a szettet, és 2-1-re vezetett. 

A negyedik játszma eleje szoros volt, de jobbára a Szent Benedek állt jobban. 7-6 után három pontot szereztek zsinórban, így megléptek. Vajda Beáta és Marija Cicic blokkjaival szépített a Fatum, de féltávnál a fürediek vezettek. Ralitsa Vasileva jó támadásaival 15-13 lett az állás, sőt Nikola Radosová ütése nyomás egy pontra csökkent a hátrány. A hajrá kezdetére viszont ismét négy pontos előnyt szerzett a Szent Benedek, de újból sikerült lőtávolba kerülni.  Egyenlíteni viszont nem, a Szent Benedek 3-1-re megnyerte a meccset. 

Szent Benedek RA  - Fatum Nyíregyháza  3-1 (-23, 14, 12, 21)
Nyíregyháza: Pintér 3, Bodovics 3, Radosová 20, Vasileva 14, Cicic 7, Glavinic 4
Csere: Tóth F., Tóth D. (liberók), Vajda 4 , Radonjic 2, Milanova, Bogár, Lászlop 1
vezetőedző: Németh Szabolcs