Vereség a Békéscsabától, a MAFC lesz az ellenfél a folytatásban

"Pénteken este már a keleti csoport bajnokaként érkezett a Békéscsabához a Sunshine-NYÍKSE, hogy lejátssza a rájátszás utolsó mérkőzését a második helyezettel. A hazaiaknak presztízs mérkőzés volt, hogy megőrizzék hazai veretlenségüket, a vendégeknek pedig egy jó edzőmérkőzés, hogy készüljenek a nyolcaddöntő keresztjátékára.  A NYÍKSE nyugalommal és nagy lendülettel kezdett és az első negyed végére már 8 pontos előnnyel jöhetett le a pályáról. Látszott, nem hiába a csoport bajnoka a nyírségi gárda és nem hiába nyert kétszer 40 pont különbséggel a Csaba ellen.
Innen már Kovács Tibor vezetőedző és Brane Savic kapitány is inkább a különböző rotációt próbálgatták a későbbi keresztjátékra készülve.
Így a hazaiaknak a következő negyedben sikerült 2 pontot lefaragni. 
Időközben a nyíregyházi fiúknak még a sokszor téves játékvezetői ítéletekkel is meg kellett küzdeniük, de ezt "szokni" kell, mert nem mindig kap egy csapat ilyen színvonalú mérkőzéshez szokott játékvezetőt. 38-44 a félidő eredménye. A második félidő elején a mindig lelkes és aktívan szurkoló közönség szinte 6. emberként segítette csapatát, így lendületesen kezdve fel is zárkózott a Békéscsaba és sok vitatott ítélet és technikai hiba után ki is egyenlítettek a 7. percben, sőt még a vezetést is átvették. Igaz, mindössze 1 percre, mert utána jött Bíró higgadt triplája és Gáspár két látványos duplája, ahol két embert is átzsákolva mutatta meg, hogy hol az erő! A negyed végére helyre is állt a rend és megint vezetett a NYÍKSE, 57-60 -at mutatott az eredményjelző. Az utolsó negyedben látszott, hogy bármennyire is edzőmérkőzésnek akarta felfogni a vendég csapat, a hazai közönség és csapat ebből presztízs meccset csinált és ehhez még a játékvezetés is asszisztált. A téves ítéletek és az állandó reklamálás már felőrölte az ekkor már cseresorral játszó NYÍKSE-t. Igaz, még volt másfél perc, de már igazán nem akart ebből sérülést a vendég gárda, így mondhatni, "elengedték" a végét. 78-75 eredménnyel vonultak le a csapatok.

Békéscsabai KK - Sunshine NYYÍKSE 78-75 (14-22; 24-22; 19-16; 21-15)

NYÍKSE: Földesi 15/6; Svic 12/3; Gáspár 12/3; Asztalos 8/0; Zajácz 7/3
Cserék: Bíró 10/6; Vida 9/9; Szilasi 2; Skorcov - ; Bolden - " - számolt be a mérkőzésről a Sunshine NYÍKSE.

Az is eldőlt, hogy a folytatásban a MAFC-MARTOS együttese ellen vív párharcot a nyíregyházi csapat a négy közé kerülésért.