Vége a várakozásnak – Két hónap szünet után ismét kinyit a Krúdy mozi

Kisebb szünet után újra kinyit a Krúdy Art Mozi. A filmszínház március 1-től kényelemmel és korszerű technikai feltételekkel várja az érdeklődőket. A Jurányi TIT Centrum épületében olyan tematikus napokkal készülnek márciusban a filmrajongóknak, mint például az Oscar-jelöltek napja, vagy a Frankofón Filmnapok.

 

„Végre, csak nehogy lemaradjunk róla!” Ezekkel a szavakkal fejezték ki örömüket a mozi nyitásával kapcsolatban a mozgókép szerelmesei a közösségi médiában. Nem csoda, hiszen a Krúdy Art Mozinak számos visszatérő látogatója van, akik szeretik és igénylik a színvonalas filmeket. Újraindul a Filmklub is, aminek egyedisége abban rejlik, hogy a vetítés után beszélgetés következik a látottakról, amit egy moderátor vezet. Az előadások több mint fele művészfilm, de sok egyéb egyedi alkotásból csemegézhetnek a látogatók. Ilyenek például az életrajzi filmek, romantikus drámák, családi filmek, vígjátékok, kalandfilmek, krimik, thrillerek. Március 1-jén a Tölgy – Az erdő szíve című természetfilmet, illetve a Toldit, másodikán a Bálna című filmet láthatják a nézők. Mészáros Szilárd, az intézmény igazgatója ismertette a havi programot:

Már harmadikán rendezvényt is szervezünk, amikor is Oscar-jelölt filmek napja lesz, amikor kettő filmet fognak tudni megtekinteni a kedves vendégeink, és lesz egy felvezető előadás. A Nyíregyházi Egyetemről Drabancz M. Róbert fog jönni és lehet vele beszélgetni. Negyedikén és ötödikén egy országos rendezvénysorozatba kapcsolódunk be, ahogy szoktunk, Frankofón Filmnapok, itt minkét nap 3-3 filmet fogunk vetíteni, tehát összesen 6 alkotás kerül a filmvászonra. De folytatjuk a tematikus sorozatunkat is, 20-án lesz egy ilyen filmklubszerű előadásunk, illetve szeretném megemlíteni, hogy március 15-én premier előtt vetítjük a Shazam című filmet, illetve a hó végén John Wick legújabb folytatása is műsoron van…”

Közösségi színtér

Az igazgató híradónknak elmondta, hogy számukra a Krúdy mozi egy közösségi színtér, amiben minden elem – a kényelmes fotelektől, a megújult hang- és vetítéstechnikán át a 9 méteres átmérőjű vászonig – mind elősegíti azt, hogy a moziélmény átütő legyen. Remek kikapcsolódást jelent filmrajongóknak, családoknak, baráti társaságoknak, de nem ritka, hogy oktatási céllal látogatják meg a mozit.

„Reményeim szerint most már belátható távolságon belül van a Váci Mihály Kulturális Központ megnyitása is, nagyon készülünk arra is a munkatársaimmal, de addig is biztatom önöket, hogy március hónapban folyamatosan keressék a mozit. Jó vetítések, jó beszélgetések, tartalmas időtöltés” – tette hozzá Mészáros Szilárd.

A színház és az élményfürdő után most már a Krúdy Gyula Art Mozi is újult erővel várja minden korosztályból az érdeklődőket. Az aktuális vetítésekről, programokról a filmszínház Facebook-felületén, a vmkk.hu vagy a krudymozi.hu oldalon lehet tájékozódni.