Várandósság Hete a Jósa András Oktatókórházban – Tájékoztatták a kismamákat
Nyílt nap a Jósa András Kórház szülészetén

A Várandósság Hete alkalmából nyílt napot szervezett a Jósa András Oktatókórház Szülészet – Nőgyógyászati Osztálya. Az idei év különlegessége, hogy a két napos programsorozathoz csatlakozott Debreceni Egyetem Egészségügyi Kara is.

Hagyományteremtő szándékkal nyílt napot tartott a Jósa András Oktatókórház Szülészet – Nőgyógyászati Osztálya és a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kara a Várandósság Hete alkalmából. A két napos rendezvény célja, a kismamák és hozzátartozóik felvilágosítása volt és az, hogy betekinthessenek az osztály életébe, így ne féljenek az ismeretlentől, a szüléstől.

A várandósság nem csak a közvetlen áldott állapotot jelenti, hanem valamit várunk. Az advent, tudjuk mit jelent valamennyiünk számára – várunk egy születést! Ez is egy ilyen folyamat. Ide tartozik a szülés előtti felkészítés, az, hogy úgy induljak el. Fontos az egészséges életmód és ezen kívül számos fontos dolgot rá lehet fűzni. Fontos az áldott állapot. A Jósa András Oktatókórház és a város jó kapcsolata alátámasztja azt, hogy itt egy nagyon modern várandós gondozási központ jött létre.

– mondta el Dr. Adorján Gusztáv, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója.

Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a rendezvényen beszédében kiemelte, hogy egy gyermek vállalása igen nagy elhatározás, ezért a kormány minden segítséget megad a gyermekvállalás előtt állóknak és azoknak is, akik már egy vagy több gyermeket nevelnek.

A magyar kormány hisz abban, hogy itt Európa szívében mind többen és többen lesznek akik úgy döntenek, hogy gyermeket hoznak a világra, hogy a szerető szívet és a szülői szeretetet átadhassák részükre. Éppen ezért pontosan tudjuk, hogy mekkora szükség van arra, hogy támogassuk a fiatal családokat és párokat, pont úgy, mint a nagycsaládos szülőket. Az is fontos, hogy időről időre legyenek ilyen nagyszerű rendezvények, mint a Várandósság Hete, amely lelki megerősítéssel szolgálhat minden leendő szülőnek.

– tette hozzá, dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár.

A rendezvényen bemutatták a szakrendelőket, a szülőszobát, a gyermekágyas részleget, és az újszülött osztályt, de hasznos tanácsokat is kaphattak a kismamák a szüléssel kapcsolatban. Május 10-én, pénteken a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán várják az érdeklődőket elméleti előadásokkal.

Kapcsolódó galéria

Várandóság Hete 2019