Változik az NB-II létszáma - Törökországban táborozik a Szpari

Törökországban van edzőtáborban a Nyíregyháza Spartacus. A csapattal több fiatal, saját nevelésű labdarúgó is elutazott. Nem tarthatott a többiekkel Hamed Yasin, aki az Afrika Kupán játszik. 

Rég volt aktív válogatott labdarúgója a Nyíregyháza Spartacusnak. Most viszont Hamed Yasin személyében egy olyan futballista is tagja a keretnek, aki a szudáni nemzeti csapatnak a tagja. A Szpari támadója jelenleg az Afrika Kupán vesz részt, és az első meccsen kezdő volt Bissau-Guinea ellen. A találkozón nem született gól. A klubnál büszkék arra, hogy válogatott játékosa van a Nyíregyházának. 

- Hamed Yasin 2020-tól a játékosunk, és gyakran meghívják a szudáni válogatotthoz. Örülünk, hogy most az Afrika Kupán játszhat, és reméljük olyan állapotban tér vissza, hogy abból mi is profitálunk majd – mondta Dankó Gergő, a Nyíregyháza Spartacus klubigazgatója. 

A Spartacus játékoskerete jelenleg Törökországban edzőtáborozik. Január 12-én utazott ki a csapat, és tíz napot tölt kint, ezalatt több felkészülési mérkőzést is játszik. Nyolc saját nevelésű fiatal is az együttessel tartott, akikre a jövőben is számít a szakmai stáb. Az MLSZ elnöksége keddi online ülésén elfogadta a 2022-2023-as bajnoki és kupa-versenykiírásokat, illetve meghatározta a versenynaptárat. Az OTP Bank Liga lebonyolításában nincs jelentős változás, továbbra is 12 csapattal, három forduló lejátszásával július utolsó hétvégéjén rajtol. Az NB II színvonalemelése, a kiélezettebb harc, továbbá az egy csapatra eső források növelése érdekében a következő idény zárása után, 2023-tól 18 klubbal, majd 2024-től 16 együttessel rajtol a most 20 csapatos férfi másodosztály, míg az NB III-ban ugyancsak 2023-2024-től, négy csoportban szintén 16-16 együttes szerepelhet. Mivel az együtteseknél az elmúlt napokban sok játékos fertőződött meg a koronavírussal, így nem kizárt, hogy csúszik a tavaszi idény rajtja, de erről még nem született döntés. A tervek szerint január 30-án játszik először bajnokit a Szpari.