Választás – Új diákpolgármestere van Nyíregyházának
Fotó: Illusztráció

Szerdán tartották a diákpolgármester-választást a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban. Az új diákpolgármester a következő két évben látja el a városi diákság érdekképviseletét. Nyíregyházán kétévente választanak új ifjúsági tisztségviselőket. 

Kivételesen három év után járt le, október 19-én a diák-polgármesteri iroda vezetőségének mandátuma, szerdán új diákpolgármestert is választottak a nyíregyházi fiatalok. A Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban három diák mutatkozott be, majd mérettette meg magát. A jelölteknek különböző feladatokat kellett megoldaniuk, a rögtönzés is a középpontba került, de a retorikai képességeiket is megmutathatták. Végül Takács Zsófiát, az Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium 10. osztályos tanulóját választották diákpolgármesternek az iskolák delegáltjai és a szakmai zsűritagok. Zsófia városunk alpolgármestere és a jelenlévő diákság előtt tette le esküjét.

A városvezetés nevében dr. Ulrich Attila alpolgármester elmondta, a jövőben is hasonlóan gyümölcsöző munkakapcsolatra számítanak majd a következő vezetőségtől.

Új kezdet, új jövő, egy olyan generáció megy ki, amely más stílusú volt, és jön egy friss erő. Egy kérésünk van, hogy próbálják a saját korcsoportjukon belül úgy szervezni az életüket, hogy a közösségi életük minél fejlettebb legyen, ne korlátozódjon a digitális tartalmakra és bulikra, hanem töltsék meg tartalommal is a nyíregyházi életüket. Ezzel idős korukban kellemes emlékeik lesznek Nyíregyházáról, ahol felnőttek, vagy ahol iskolába jártak.”

Az új diákpolgármester elmondta, számos tervük van már most is a következő 2 éves ciklusra.

A diák-polgármesteri iroda jövőjében főleg a tagtoborzásra helyezném a hangsúlyt, és az Erasmus programokra is szeretnénk minél több diákot invitálni. Lényegében újra szeretnénk indítani a DPI környezetvédelmi akciótervét, és fontosnak tartom a hagyományaink megőrzését is, mint a városi diákbál, a verébavató és a támogatói est.”

A további jelöltek sem maradnak teendő nélkül, hiszen Dávid és Márton lesznek a város diák-alpolgármesterei, akik közösen képviselik majd a nyíregyházi diákokat a következő két évben.