Választás – Három év után lejár a diákpolgármester mandátuma
Fotó: Illusztráció

Három év után, október 19-én lejár a diák-polgármesteri iroda vezetőségének mandátuma, így aznap új diákpolgármestert is választanak a nyíregyházi fiatalok. Az elmúlt időszakban a nemzetközi kapcsolatok erősítése és a környezetvédelem volt a diák-polgármesteri iroda legfontosabb célkitűzése, ezekhez számos nemzetközi pályázatot nyertek el és valósítottak meg.

Sajtótájékoztató keretében jelentették be a városházán, hogy Ecsedi Noémi diákpolgármester kinevezése október 19-ével megszűnik, aznap új vezetőséget, ezzel együtt pedig új diákpolgármestert is választhatnak maguknak a nyíregyházi tanulók.

Rengeteg programmal, projekttel, együttműködéssel töltöttük meg ezt a hároméves időszakot, az utóbbi időben a nemzetközi kapcsolatok, testvérvárosi kapcsolatok voltak kiemelt helyen, pl. Szatmárnémetiben többször jártunk, és az ottani fiatalok is nálunk, a közös együttműködés egy új diáktanácsot is szült.”

A városvezetés nevében dr. Ulrich Attila alpolgármester elmondta, a jövőben is hasonlóan gyümölcsöző munkakapcsolatra számítanak a következő vezetőségtől.

Kiemelkedően jó volt az elmúlt 3 év együttműködése, a gyerekek kiemelkedően tehetségesek voltak, kreatívak, jó gondolkodásúak, és meg is valósították ezeket nagyon sokféle projektben. Nem volt még ilyen az elmúlt 8 évben, hogy ilyen sokat jártak volna nyertes projektekkel pl. Olaszországban, Iserlohnban, vagy éppen St. Pöltenben vagy Szatmárnémetiben. Mindennel megkerestek, tanácsot kértek a projektekhez és kikérték az önkormányzat véleményét is. Azt gondolom, hogy a tehetségük az nyilvánvaló.”

Az alpolgármester hozzátette, azt reméli, hogy a tanulmányaik elvégzése után a diákok majd visszatérnek Nyíregyházára, és itt fognak élni és elhelyezkedni.