Elmarad a kemény tél? Az időjárás-előrejelzés szerint az átlagosnál is melegebb időjárásra számíthatunk!

Még legalább két hónap hátra van addig, hogy beköszöntsön a tél Magyarországon. Bár már készültek előrejelzések a télre vonatkozóan, ezek még inkább csak támpontot nyújtanak, azt mutatják, hogy többnyire mire számíthatunk, ugyanis ennyivel előre 100%-os pontossággal nem lehet megállapítani, hogy milyen decemberünk lesz – írja a Severe Weather. Az oldal angol nyelvű, jelenlegi prognózisából kivehető, hogy Európában az átlagosnál melegebb és szárazabb időjárásra számíthatunk a 2022/2023-as téli időszakban.

 

Európa nagy részét az ilyenkor megszokott átlaghőmérséklet jellemzi majd, a középső részeken azonban az átlagosnál is magasabb. Ez mutatkozik a csapadék-előrejelzésben is. Hóból sem lesz sok, 2022/2023 tele várhatóan nem lesz hóban gazdag, sőt, átlag alatti. Februárban azonban még az előrejelzés Európa nagy részén hótakarót mutat, tehát még ha az előrejelzés szerint is kevesebb havazás várható, ez nem jelenti azt, hogy egyáltalán nem lesz.

 

A weather25.com szerint Budapesten decemberben 0 és 4 fok közötti átlaghőmérséklettel kell számolni, mindemellett pedig 3–8 napos eső és csak néhány napnyi havazás várható.