Vádemelés a rendőrök elől elmenekülő ittas sofőr ellen
Fotó: Illusztráció

A Nyíregyházi Járási Ügyészség ittas vezetés miatt emelt vádat az ellen a nyírtelki férfi ellen, aki Nyíregyházán a Tokaji úton túl gyorsan vezetett ittasan, és amikor a rendőrök meg akarták állítani, elmenekült előlük.

 

A 32 éves férfi 2019. decemberében ittas állapotban közlekedett személygépkocsijával Nyíregyháza lakott területén belül, a Tokaji úton, amikor a rendőrök közlekedésrendészeti akció keretében sebességmérést végeztek. Ennek során észlelték, hogy a vádlott túl gyorsan közlekedik, ezért karjelzéssel meg akarták állítani. Ekkor a férfi, hogy az igazoltatást elkerülje irányt váltott, a repülőtér felé a főútról lefordult, és menekülőre fogta.

A járőrök követték, majd 350 méter megtétele után utolérték. A férfi az alkoholszonda kifújását is megtagadta, azonban a rendőrök észlelték ittasságát - mivel beszéde is akadozott-, ezért vérvételre előállították. A vádlott közepes fokban volt ittas, és a vezetői engedélyét sem tartotta magánál.

Az ügyészség a férfival szemben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetést, pénzbüntetést és járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozza vádiratában.

 

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség