Új gyártócsarnokot épít a Nyír-Lift Kft. – A beruházás várhatóan májusban befejeződik
Fotó: Szarka Lajos

Munkahelyteremtő beruházás fejeződik be hamarosan a Déli Ipari Parkban. A Nyír-Lift Kft. közel 750 millió forintból épít új gyártócsarnokot. A nyíregyházi családi vállalkozás 2500 négyzetméteres telephelyet épít, ami várhatóan májusra elkészül.

 

2019-ben értékesítették a Déli Ipari Park két utolsó szabad területét is, így megépülhet a Nyír-Lift Kft. új gyártócsarnoka. A beruházás jó ütemben halad, várhatóan május végére elkészül a telephely. Az 1990-ben alakult nyíregyházi családi vállalkozás a kezdetekben felvonók gyártásával és kivitelezésével foglalkozott, 2013-tól már beszállító tevékenységet is folytatnak, nemcsak a környező multinacionális, hanem német, ausztriai és szlovák cégeknek is.

Megduplázódik a kapacitás

A mostani fejlesztésnek köszönhetően pár héten belül egy közel 2500 négyzetméteres új gyártócsarnokkal bővül az ipari park.

„Ez egy hatalmas lépés a cég számára. A jelenlegi területünkön is 2500 négyzetméteren folyik a termelés, tehát tulajdonképpen duplikálódik a terület. További gépek beszerzése van tervezés alatt, emellett a második ütemet is tervezzük, egyedi támogatás keretében ktl üzem, illetve a jelenlegi telephely gépiesítése szerepel a tervek között” – nyilatkozta a Nyír-Lift Kft. ügyvezetője, Kováts Dániel.

Munkahelyteremtés

A vállalat jelenleg 80 főt foglalkoztat Nyíregyházán, a mostani beruházás viszont munkahelyteremtő fejlesztés is. A tervek szerint minden évben 15–20 fővel tudják növelni a munkavállalói létszámot, így az előzetes becslések szerint három-négy éven belül elérik a 150 fős állományt. A Nyír-Lift Kft. kinőtte Nyíregyházán a Debreceni úton lévő telephelyét, jelenlegi megrendeléseiket nehezen tudják ellátni a mostani feltételek mellett, ezért szükséges a bővítés.

Készülnek a második ütemre

„Van egy ilyen, magas színvonalon működő családi cég, ahol már a család második generációja építi a céget és a jövőt, amellett az itt működő nagy multival, a Sematic-kal is van egy – azt gondolom – mindkét részről gyümölcsöző megállapodás. Tehát több szempontból is példaértékű, amit a Nyír-Lift Kft. elért az elmúlt időben és amit most tervez, illetve ezek már nem is csak tervek, mert itt állunk egy több mint 2000 négyzetméteres épülő csarnok mellett és ennek a befejezése hónapokon belül megtörténik, de már tervezi is a cég a második ütemet” – mondta az építkezés bejárásán dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

A vállalat árbevétele évről évre növekszik, a 2015-ös adatokhoz képest 2019-re a duplájára nőtt ez az összeg. A jelenlegi beruházáshoz tartozik, hogy az új gyártócsarnokban csúcstechnológiájú lemezmegmunkáló gépeket is telepítenek. A fejlesztés értéke közel 749 millió forint, a cég versenyképesség-növelő támogatást vesz igénybe, illetve részt vesz a Magyar Multi Programban is, amit a kiemelt növekedési potenciállal rendelkező vállalkozások komplex fejlesztéseinek támogatására hoztak létre.

Kapcsolódó galéria

Telephely bővítés - Nyír-Lift