Üzenet a jövő színházának

Pontosan 35 esztendővel ezelőtt, október 17-én alakult meg a Móricz Zsigmond Színház Önálló Társulata. A színház vezetése számos programmal, akcióval és meglepetéssel készül a jubileumi esztendő alkalmából. Ezek egyike az az időkapszula, amelyet az évad végén helyeznek el a VIDOR Ligetben.

– A színház egy időkapszulával készül, amivel szeretné az 50. évfordulóra egy-egy kollégának, illetve nézőnek az üzenetét elküldeni. Bízunk benne, hogy a nézők is kedvet kapnak ehhez, a kollégákat már biztosan tudom mondani, hogy készülnek ilyesmivel. Aztán, hogy 15 év múlva, aki kibontja, mennyire fog meglepődni vagy rácsodálkozni, az már a jövő – mondta Kirják Róbert ügyvezető.

Az érvényes bérlettel vagy az erre az évadra szóló jeggyel rendelkező nézők üzeneteiket a színház szervező- és jegyirodájában helyezhetik el, zárt borítékban.

A meglepetések sora egész októberben, sőt az évad végéig tart. Így például október 28-áig 3 és fél héten keresztül 35 százalékos kedvezménnyel vásárolhatók meg a harmadik kategóriás helyekre szóló bérletek. Mindezek mellett októberben minden nagyszínpadi felnőtt előadást követően egy nosztalgikus negyedórára várják a nézőket, hogy egy rövid videóval együtt idézhessék fel a teátrum elmúlt évtizedeit. Továbbá az idei évadban a Nemzeti Színház, valamint a Szatmárnémeti Színház társulatai is egy-egy előadás erejéig megtisztelik a megyeszékhely közönségét.

Piszár Tünde