Útépítések és útfelújítások Nyíregyházán

Már a korábban felmart útszakaszt aszfaltozzák újra az Ószőlő utca Garibaldi utca és a Csaló köz közötti szakaszán. A nagy felületű útjavítás szinte minden városrészt érint, Oroson, az Érkertben, a Jósavárosban, Nyírszőlősön, Sóstógyógyfürdőn, Sóstóhegyen, a Kertvárosban, Örökösföldön, Borbányán, Kistelekiszőlőben és a belvárosban is dolgoznak a szakemberek. A kátyúzandó útfelületeket az ellenőrzések és a lakossági bejelentések alapján állították össze.

 

ÚTFELÚJÍTÁS 16 EZER NÉGYZETMÉTEREN

 

Bocskai Péter, a NYÍRVV Kft. ügyvezetője elmondta, az idei évben melegaszfaltos technológiával 40 utcában, közel 16 ezer négyzetméteren végeznek útfelújítási munkálatokat. Ennek egyik helyszíne az Ószőlő utca, ahol 1200 négyzetméteren újul meg az aszfaltszőnyeg. A beruházásokkal a tervek szerint ősz végére készülnek el.

 

ÉPÍTÉSI MENETREND

 

A napokban befejeződtek az útjavítási munkák Sóstón és Sóstóhegyen a Páva közben, a Mókus közben, az Állomás, az Attila, a Templom, a Szikes és a Fejedelem utcákon. A következő napokban nagy felületű kátyúzást végeznek a Ságvári Endre utcán, a Városmajor közben, a Galamb utcán, valamint Nyírszőlősön. Az elkövetkezendő két hétben előkészítő munkálatokat végeznek a Lombkorona, a Szíjgyártó, valamint a Hold utcában, és folytatódik az útépítés a Mohács utcán is. A jövő héten a Csősz és Csobolyó utcák helyreállítására kerül sor, valamint kátyúznak majd a Kertvárosban és a Hímes városrészben.

Szoboszlai Tibor