Ünnepi fényben a belváros – Meggyújtották az első adventi gyertyát
Fotó: Szarka Lajos

Advent első vasárnapján 16 óra 30 perckor felkapcsolták az ünnepi fényeket a belvárosban, majd Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere köszöntőjével kezdetét vette az Adventi Forgatag, melyben 39 faházban, több mint 50 árus, és vásározó kínálja portékáit. 

Az ünnepi fények felkapcsolása után meggyújtották az első adventi gyertyát a város adventi koszorúján az evangélikus egyház szolgálatával, majd az egészen december 18-ig tartó színpadi programok a Nyíregyházi Cantemus Kórus előadásával kezdődtek meg.

A Kossuth téren felállított színpadon színes programkínálat teremt karácsonyváró hangulatot hétfő kivételével a hét minden napján, ahol helyi fellépő csoportok, zenekarok, iskolák növendékei kedveskednek ünnepi műsorral a következő hetekben. Kedden, azaz november 29-én a folytatásban a Nyíregyházi Bem József Általános Iskola Gárdonyi Géza Tagintézményének, majd a Vikár Sándor Zeneiskola – Alapfokú Művészeti Iskola műsorát tekinthetik meg a forgatagba látogatók.

A szokásokhoz hűen Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata az adventi időszakban idén is frissen sült lapcsánkával várja csütörtökönként 15.30-tól az Adventi Forgatagban sétálókat.

December 4-től pedig egészen december 11-ig naponta 13 és 19 óra között látogathatják meg a legkisebbek a Mikulást, a Város Karácsonyfája mellett álló Mikulás-házban.

 

Kapcsolódó tartalmak:

Színes adventi forgatag várja az érdeklődőket november 27-től a város főterén

Vasárnap ünnepi fénybe „öltözik” a Kossuth tér

► Az adventi időszakban újra forgalomba áll Nyíregyházán a Retro autóbusz

Adventi forgatag – A korábbi évekhez képest több árus várja majd a vásárlókat

Nyíregyházi Advent – Érkezik a Mikulás, lesz Karácsonyi forgatag és Városi Karácsonyi Koncert

Nyíregyháza már az adventre készül: felállították a város karácsonyfáját!

Kapcsolódó galéria

Advent első gyertyája 2022