Ültess egy karácsonyfát! – Együtt egy még zöldebb Nyíregyházáért!
Fotók: Szarka Lajos

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata, az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. és a NYÍRVV Nonprofit Kft. közös kezdeményezésében valósult meg 2021. január 4. és január 16. között a „Karácsonyfáért ajándék” elnevezést viselő nyereményjáték, mely az idei évben egy új, közös kezdeményezéssel bővült.

Az újdonság az Ültess egy karácsonyfát! Akció, melynek keretében a beérkezett gyökeres fenyőfák a NYÍRVV Nonprofit Kft. szakszerű gondozása után kerülnek elültetésre egy újonnan kialakított Fenyőligetbe, és bízva abban, hogy hagyomány teremthető ebből a nemes kezdeményezésből.

Az akció fent említett időszakában 34 db gyökeres fenyő gyűlt össze.

Az Ültess egy karácsonyfát! Akció első alkalmával nagyon sokan gondolták, hogy az általuk átadott töves fenyővel szépíteni szeretnék Nyíregyháza városát. Társaságunk minden kínálkozó lehetőséget megragad annak érdekében, hogy városunkban minél több zöldfelület kerüljön kialakításra. Hiszen ezzel is hozzájárulunk a lakosság bevonásával egy fenntartható és még zöldebb környezet kialakításában, és így közösen tudjuk növelni Nyíregyháza közterületeinek szépségét, illetve csökkenteni városunk légszennyezettségét.

A tavasz közeledtével szakembereink elérkezettnek látták az időt, hogy végleges helyükre kerüljenek az eddig telephelyünkön gondozott fenyők. Ennek a több mint 30 gyökeres fának a méltó helye a Bujtosi Városligetben került kialakításra, mely reményeink szerint az évek alatt egy csodás Fenyőligetté gyarapodik a városlakók örömére. Az aktuális járványügyi intézkedések figyelembevételével a fenyők ültetésére csak az akciót meghirdető Társaságok képviselőinek jelenlétében került sor.

Együtt egy még zöldebb Nyíregyházáért!